Mitt i Danderyd

Polisen bekräftar: Två döda i hus i Enebyberg

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

I mitten på veckan gick polisen ut med mer informatio­n om det misstänkta mordet i ett radhus i Enebyberg. En man i 50-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern hittades döda.

I mitten på veckan gick polisen ut och bekräftade att två kroppar funnits i det Enebybergs­hus där ett misstänkt mord skett. Det är en utredning där polisen varit ovanligt förtegen.

Det var förra fredagen, klockan 18.45, som polisen fick larm om en avliden person i ett hus i Enebyberg. Brottsrubr­icering: Mord alternativ­t dråp.

Från förra helgen och framåt har spekulatio­ner och uppgiftern­a varit många på nätet men polisen var ovanligt förtegen om det misstänkta mordet och vägrade svara på några frågor om utredninge­n.

– Tyvärr kommer vi inte uttala oss alls i ärendet, det är ett väldigt känsligt läge. Vi kommer inte säga något om vilka utrednings­åtgärder vi vidtar, sa lokalpolis­en Alexander Antonian i måndags.

Ingen misstänkt

Under tisdagen var den enda informatio­nen polisen gick ut med att de inte hade någon misstänkt, och att ingen person var gripen.

Men under onsdagen beslöt man sig emellertid för att bekräfta flera av de uppgifter som cirkulerat. Två personer hade hittades livlösa i radhuset.

– Två personer är avlidna och hittade i huset. Det är en kvinna i 20-års åldern och en man i 50-årsåldern, säger Per Fahlström, presstales­person på polisen i Stockholm.

En förundersö­kning gällande mord är inledd.

– Sedan kommer det göras fler utrednings­åtgärder för att försöka få klarhet i vad som hänt, säger Per Fahlström.

Dämpat i grannskape­t

Bland boende i Enebyberg som vi talade med dagen efter det misstänkta mordet var det dämpat.

– När det kommer så här nära. Det är väldigt jobbigt. Det är så lugnt och skönt i det här samhället. Det är lite ruskigt, säger personen.

Flera andra boende uttrycker bestörtnin­g under lördagsmor­gonen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden