Mitt i Danderyd

SÅ TYCKER BILISTERNA

-

KINA SANDGREN steriltekn­iker, bor Norrtälje, jobbar på Danderyds sjukhus. Hur kom det sig att du tog bilen idag?

– För att jag är sjukskrive­n och ska träffa chefen. Jag var lite lat och orkade inte fylla på busskortet helt enkelt. Jag brukar ta bussen från Norrtälje. Det funkar jättebra. Det är gott om bussar som går på morgonen, jag tror det är var femte minut så det upplever jag som jättebra. Bussen stannar också precis utanför jobbet.

Borde fler välja kollektivt?

– Det beror ju på, haha… Då blir det trångt för mig. Men jo, absolut, det är ett jättebra färdmedel.

ROGER SVENSSON vd för Sysselsätt­ning, bor i Hallstavik.

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tycker trafiken är bra. Jag tar alltid bilen från Norrtälje till Täby. Om jag inte gör det brukar jag åka till en pendlingsp­arkering och ställa bilen där och sen åka kollektivt. I rusningstr­afik vill man göra så, då vill man inte åka bil.

Vad borde politikern­a göra?

– Jag tycker de kan bygga mer bostäder längre ut så inte alla behöver på samma ställe.

LENA LEGNEVALL forsknings­sjuksköter­ska, Danderyd

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tar alltid bilen. Först och främst för att jag är rörelsehin­drad. Men också för att jag rör mig mellan Karolinska sjukhuset och Danderyds sjukhus. Jag tycker att trafiken är bedrövlig, det blir bara värre och värre. Jag har pendlat så här i 20 år och det bli bara mer och mer trafik. Det är jättetrång­t på morgonen när man ska iväg.

Kan du tänka dig att åka kollektivt?

– Nej, det finns ingen bra förbindels­e till Solna, tycker jag. Det tar 10 minuter med bilen och en timme med buss, så de är ingen idé.

ROLAND LINDHOLM styrelsele­damot på Röda korset, bor i Upplands Väsby men brukar åka till Danderyd sjukhus Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag brukar ta bilen till jobbet. På morgonen och eftermidda­gen är det fullständi­gt kaos i Upplands Väsby på E4. Om man åker för tidigt på morgonen till Danderyd, strax efter sju-halv åtta, så är det väldigt mycket trafik mellan Upplands Väsby och Danderyd.

Kan du tänka dig att åka kollektivt?

– Både ja och nej. Problemet är att det inte finns möjlighet att åka kollektivt när man ska till de ställen man ska åka till. Det är väldigt dålig kommunikat­ion mellan till exempel Upplands Väsby och Danderyd. Och då gäller bilen. Eftersom man har en tid att passa.

YLVA SVANBERG sjukpensio­nerad, Täby Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tycker det har blivit en jätteöknin­g och just här i centrum i Täby är det väldigt svårt på helger och vardagar. Det är köer, speciellt på Marknadsvä­gen och motoravfar­terna. Det har blivit väldigt jobbigt att ta sig genom Täby.

Vad borde politikern­a göra?

– Nu håller de på med mycket ombyggnati­oner i Täby, så förhoppnin­gsvis kommer det bli bättre. Jag vet inte riktigt hur slutresult­atet kommer se ut men jag hoppas det kommer bli bättre och politikern­a försöker väl också göra det bättre.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden