Mitt i Danderyd

Givande klappjakt hos scouterna

- Lotten Engbom

Det är långt kvar till jul, men nu är Djursholm British Scout Troop i färd med att slå in julklappar i färggranna papper. Scoutkåren deltar nämligen i Läkarmissi­onens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i Östeuropa.

Djursholm British Scout Troop är med i Läkarmissi­onens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i Östeuropa (Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien) – Aktion Julklappen.

– Vi gjorde det för första gången förra året. I England har vi något liknande, Christmas shoebox, och jag sökte efter något liknande, säger Becca Felgate, scout section leader.

– Jag tror att det är väldigt bra för våra barn att inse att det finns folk som inte har allt det vi har, och hjälpa dem.

Förutom skolmateri­alet som skolan ordnar har barnen tagit med sig det som finns på listan av saker man får skicka: ritblock, färgkritor, tablettask, tvål, tandkräm, tandborste bland annat.

– De är väldigt söta, för de har med sig precis ett ”gift set” var. De vill verkligen ge en julklapp var personlige­n, säger Becca Felgate.

Nayeon, 10 år, har sett framemot att få ge bort julklappar.

– Om vi gör det här hjälper vi folk som inte har det vi har. Jag vill se andra barn le precis som jag gör när jag får julklappar, säger hon och tillägger:

– Jag tror att barnen blir glada, som jag blir av att hjälpa dem. Jag försöker göra något bra för förändring.

 ??  ??
 ??  ?? NISSAR. Matilda och Nayeon är glada över att ge bort paket.
NISSAR. Matilda och Nayeon är glada över att ge bort paket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden