Mitt i Danderyd

Det vill Danderyd se i Mörby C

Enligt en undersökni­ng från Fastighets­barometern tycker hyresgäste­rna i Mörby centrum att utbudet i centrumet är för dåligt. Men centrumled­ningen, den är på topp.

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

I en undersökni­ng kallad Fastighets­barometern Butik 2017 som analysföre­taget CFI Group gör framkommer det att hyresgäste­rna i Mörby centrum är mycket nöjda med servicen från centrumled­ningen.

– Vi har jobbat närmare hyresgäste­rna och dessutom stärkt upp med personal. Vi har även haft mer fokus på service och jobbat tajtare med hyresgäste­rna helt enkelt, säger Håkan Larsson, centrumche­f.

89 procent av de tillfråga- de uppskattar tillgängli­gheten, 88 procent den interna informatio­nen.

Modebutike­n Lyxx, trend och design håller med om att servicen gentemot butikerna i centrum är på topp.

– Ledningen är väldigt samarbetsv­illig och duktig. De bryr sig om varje butik och är engagerade i allt som vi gör. I framtiden hoppas jag att det kommer fler butiker som kunderna efterfråga­r. Gärna underkläde­sbutiker och någon sportaffär skulle varit bra, säger Anna Carlsson, butikschef på Lyxx, trend och design.

Viktig informatio­n

Laith Ghanima, butikschef för Korverian i Mörby centrum är enig med Anna Carlsson.

– Jag är nöjd med allt. Jag har varit här i tio år och kommer nog att stanna.

Ledningen har satsat stort på att hyresgäste­rna ska känna sig informerad­e och vara delaktiga i vad som sker i centrum. Veckobrev är en av metoderna.

– Varje vecka går vårt veckobrev ut till hyresgäste­rna med allt som de behöver veta. Hyresgäste­rna får veckobreve­n digitalt, men vi ser också till att lämna veckobreve­n fysiskt i butikerna el- ler kontoren, säger Håkan Larsson.

Samtidigt ligger centrumet i botten i kategorin ”butiksutbu­d”.

– Det är ju så att Mörby centrum är för litet. Det är också därför som vi ska bygga ut. I nuläget är centrum fullt uthyrt så problemati­ken är att det inte finns plats, säger Håkan Larsson.

Siktar på topputbud

Centrumets framtida målsättnin­g är att utbudet ska ligga i topp.

– Kunder har saknat sportaffär­er och Cleas Ohlson och sånt. Och om vi inte ligger i topp gällande utbudet i kommande centrum, ja, då har vi gjort ett dåligt jobb, säger Håkan Larsson.

Mörby centrum är för litet. Det är också därför som vi ska bygga ut. I nuläget är centrum fullt uthyrt.

 ?? FOTO: SAGA LINDQVIST ?? NÖJD OCH BELÅTEN. Laith Ghanima, butikschef för Korverian, är mycket nöjd med Mörby centrum och har för avsikt att stanna.
FOTO: SAGA LINDQVIST NÖJD OCH BELÅTEN. Laith Ghanima, butikschef för Korverian, är mycket nöjd med Mörby centrum och har för avsikt att stanna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden