Mitt i Danderyd

Systrarna Sandberg ordnar med julmat till unga familjer

- Kevin Wedin

Ett julbord till unga behövande familjer – det är vad systrarna Jenny och Stina kämpar för så här några veckor innan jul. Men nu behöver de mer hjälp.

Förra året träffade Danderyds Nyheter systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg som samlar ihop julmatkass­ar som de skänker till stadsmissi­onen. I år är dem igång igen och nu satsar de på att få ihop 60 kassar proppade med julmat till familjer som själva inte har råd eller möjlighet till julmat.

på jenny.b.grant@ gmail.com och meddela att du vill vara med. Då får du en inköpslist­a och adressen där du ska lämna matkassen den 20 december.

– Det går till stadsmissi­onens ” Unga station” som arbetar med unga barnfamilj­er, många ensamma unga mammor, säger Jenny Grant.

Det går till som så att senast i mitten av december mejlar de som är intressera­de av att hjälpa till till Jenny. Därefter får man en inköpslist­a till ett värde av cirka 500 kronor och den levererar man hem till Jenny den 20 december. Samma dag lämnar Jenny och Stina de 60 matkassarn­a till stadsmissi­onen.

– Hittills har ett tio- tal anmält sig, men jag är rätt säker på att vi kommer få ihop till 60 matkassar. Vi är ute i bättre tid i år.

Idén fick systern Stina Strandberg för ett par år sedan då hon skulle åka utomlands över julen och då kunde hon inte nyttja den matkasse som hon beställt hem.

– Då frågade hon om matkasse- företaget kunde lämna in det till någon och det fixade dem. Sen fick hon ett brev från en familj som hade fått den här matkassen där de skrev att hon hade räddat deras jul. Det var så det började.

 ?? ARKIVFOTO: CORNELIA SCHAUERMAN­N ?? SKÄNKER. Systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg plockar ihop varsin matkasse som de under veckan kommer lämna till stadsmissi­onens unga station, så att en ung familj får möjlighet att äta ett julbord
ARKIVFOTO: CORNELIA SCHAUERMAN­N SKÄNKER. Systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg plockar ihop varsin matkasse som de under veckan kommer lämna till stadsmissi­onens unga station, så att en ung familj får möjlighet att äta ett julbord

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden