Mitt i Danderyd

Så blir nya burgarhake­t

- Robin Högberg 073-020 73 91 robin.hogberg@direktpres­s.se

Trendiga Phils Burger tycks inte blivit mätta – snart öppnar kedjan en ny restaurang i Mörby centrum. Enligt grundaren lär det bli mycket take away.

Phils Burger, Fastighets­byrån och kaféet Albert & Jack’s är tre av företagen som flyttar in när det är dags att installera sig på nedersta våningen i södra kontorshus­et i Mörby centrum, som Danderyds Nyheter redan berättat.

Restaurang­en blir den nionde i ordningen för Phils Burger.

– Vi flyttar hit för är att hela centrumet ska göras om och bli Danderyd centrum. Det blir ett nytt uppfräscha­t centrum, med en större tillströmn­ing av folk och fler butiker och restaurang­er, säger Philip Örtegren och tillägger:

– Just nu känns det är mer eller mindre som en död plats. Det känns inte som det är någon jätteansto­rmning med folk.

Förhoppnin­gen är att nya Phils Burger ska kunna öppna i april. Det kommer inte bli after work och liveband, i alla fall inte till en början.

– Men om det finns intresse för till exemepel en AW så är inte vi dem som säger nej, säger Philip Örtegren.

Phils Burger blir en del av en galleria, vilket Philip Örtegren tror gör att de flesta människor försvinna när gallerian stänger.

– Vi ska ha öppet lite längre efter att gallerian stängt, samtidigt vet vi att den här restaurang­en inte kommer gå lika bra som i stan. Men vi vill prova på gallerikon­ceptet och öka vår geografisk­a spridning, säger han och tilllägger:

– Det blir nog mycket take away för de som jobbar i området, till exempel att man bor i Danderyd och jobbar i Stockholm, Djursholm eller Täby.

 ?? FOTO: ROBIN HÖGBERG ?? PÅ GÅNG. I april kan förhoppnin­gsvis Phils Burger slå upp portarna, berättar Philip Örtegren, grundare till Phils Burger.
FOTO: ROBIN HÖGBERG PÅ GÅNG. I april kan förhoppnin­gsvis Phils Burger slå upp portarna, berättar Philip Örtegren, grundare till Phils Burger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden