Mitt i Danderyd

SL:s kampanj i tunnelbana­n som gjordes för att upplysa folk om deras trygghetsn­umret har fått mycket kritik. Nu lovar SL bättring.

- Maria Svensson 073 600 69 24 maria.svensson@direktpres­s.se

Den senaste tiden har nog flera resenärer sett SL:s nya kampanj i tunnelbana­n. Med tecknade bilder vill de upplysa folk om deras trygghetsn­ummer. Men kampanjens filmer har fått mycket kritik.

En av filmerna föreställe­r en man som tafsar en kvinna på rumpan. Många har reagerat över reklamen, som de anser förlöjliga­r sexuella övergrepp.

” Jag kommer cykla till jobbet i väntan på en pudel och en ny trygghetsk­ampanj som inte förlöjliga­r sexbrott”, skriven en i kommentars­fältet på SL:s Facebooksi­da där filmen delats.

” Finns bättre sätt att få fram budskapet utan att behöva sjunka till denna nivån där man snudd på förlöjliga­r problemet och får folk att skratta åt det”, skriver en annan.

SL menar själva att reklamen inte gjordes för att uppröra resenärer och säger att de tagit till sig kritiken och kommer göra förändring­ar i framtiden.

– Vi har fått en del kritik på mannen som nyper den där tjejer i rumpan. Den kommer inte sitta uppe så länge till. Vi är medvetna om kritiken och det är något vi tar med oss in i framtida kampanjer, men det har inte varit vår avsikt att skämta bort det här, säger Claes Keisu, presskommu­nikatör på SL.

– Att kvinnor, som det främst är, känner sig sexuellt ofredade är en av de vanligaste skälen till att man ringer till numret, säger han.

 ?? FOTO: SL ?? KRITISERAD. SL:s kampanj har fått mycket kritik. Nu säger de att de inte kommer göra om misstaget.
FOTO: SL KRITISERAD. SL:s kampanj har fått mycket kritik. Nu säger de att de inte kommer göra om misstaget.
 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? HEMMA. Cora Hirn med hästen Bluffing Spirit hemma på hästgården i Danderyd.
FOTO: HELLE KIKERPUU HEMMA. Cora Hirn med hästen Bluffing Spirit hemma på hästgården i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden