Mitt i Danderyd

I somras tog Danderydsb­on Cora Hirn ett brons på ponny-EM i hoppning, den första svenska medaljen sedan 1998. Nu väntar nästa stora tävling för Cora Hirn.

- Lotten Engbom

Cora Hirn, 15 år, som tävlar för Djursholms ridklubb, har visat framfötter­na på hoppbanorn­a den senaste tiden. Trots att EM- ponnyn Miskaun Harvey inte längre finns kvar i stallet.

– Han har åkt till Italien till sin nya ryttare. Jag hade kunnat tävla honom i år också, men nästa år blir jag för gammal. När det gått så bra kändes det ganska natur- ligt att gå vidare, säger Cora Hirn.

Nu satsar hon vidare på stor häst. Med Bluffing Spirit har hon nu kvalat till ”Morgondage­ns vinnare” där de bästa junior- ryttarna gör upp i Scandinavi­um under Göteborg Horse show.

– Det känns jättekul. Jag har kvalat dit under sex deltävling­ar under 2017 och i början av 2018. De 16 bästa får rida den här finalen i Scandinavi­um, säger Cora Hirn.

På plats är dessutom världens bästa ryttare, som rider världscupe­n.

– Om man får åka på sådana tävlingar ger det jätte- mycket inspiratio­n. Det är kul att det finns sådana möjlighete­r för yngre ryttare.

Förra året lyckades hon också kvala in, och såg ut att gå mot en bra placering.

– Men i omhoppning­en rev jag tyvärr sista hindret. Annars hade jag faktiskt kommit tvåa. Men jag kom sexa, så det var inte fy skam det heller, säger Cora Hirn.

Så du har en del revanschsu­g i år?

– Jo, men det skulle vara jättekul om det gick bra. Men det är alltid så med hästar att det inte går att förutse eftersom det är djur. Det är mycket som spelar in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden