Mitt i Danderyd

Nattlig leverans av godis

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

Allt började efter en utgång på krogen. Sam Hedrén, 20, satt hemma i soffan tillsamman­s med några polare.

– Vi var rätt trötta efter gårdagens utgång och ville ha hem godis. Vi var sötsugna helt enkelt, säger Sam Hedrén.

Sam och hans polare började Googla efter företag som kunde köra hem godis åt dem, men utan resultat.

– Det fanns ingen att beställa ifrån. Så jag bestämde mig för att starta Night snack.

Vissa misstänksa­mma

Det är en tjänst som går ut på att du som bli sötsugen på kvällskvis­ten, eller för den delen under natten, kan beställa hem godis eller snacks. I nuläget kör Sam Hedrén ut godis till Danderyd och Bergshamra samt delar utav Täby.

– Man fyller i vilket godis man vill ha och sen brukar det ta 15-30 minuter tills jag kommer fram med godis, säger Sam Hedrén.

Vad har du mött för reaktioner från omgivninge­n?

– Jag får massa positiva reaktioner då folk tycker att det är en superrolig idé att köra ut godis under natten. Till en början var människor lite misstänksa­mma, och en gång blev jag till och med stoppad av polisen för att de trodde att jag körde ut annat än godis. Det blev ett roligt möte, kan jag säga.

Snittet på beställnin­garna har sedan start legat på uppemot 4 beställnin­gar per dag, och Sam Hedrén menar att det främst är familjer och unga som beställer.

– Det kommer mycket mer beställnin­gar på helgerna än under vardagarna, men även då beställs det. Så sammantage­t snittar jag fyra beställnin­gar per dag.

Kommer du att köra ut trots snökaoset?

– Absolut. Det är klart att man ska ta sig ut när andra inte kommer ut.

En gång blev jag till och med stoppad av polisen för att de trodde att jag körde ut annat än godis. Det blev ett roligt möte, kan jag säga.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SNACKA OM GOD AFFÄRSIDÉ. Sam Hedrén, 20, har ett förråd med godsaker hemma och är redo att köra ut till sötsugna kunder under natten.
FOTO: PRIVAT SNACKA OM GOD AFFÄRSIDÉ. Sam Hedrén, 20, har ett förråd med godsaker hemma och är redo att köra ut till sötsugna kunder under natten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden