Mitt i Danderyd

Filip och Fredriks garv om Täby-kortet

- Lotten Engbom

I sitt program Breaking News som sändes den 27 februari lyfter tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson upp Ica Stop i Täby. I fokus: butikens medlemskor­t.

Under förra veckans upplaga av Breaking News på Kanal 5 lyftes Täbybutike­n Ica Stops kundkort upp i programmet.

– Det här är alltså på riktigt. Här har vi då tre olika kort som man erbjuds att köpa. Dom kallas blue, platina och black. Du förstår att black är det mest exklusiva, säger Filip Hammar i programmet och fortsätter att pratat om det ”svarta kortet”:

– Man har då, det här är så jävla sjukt, i en matbutik tillgång till personal shopper. Det här är sant! Allt det här är sant! Åtkomst till lounge. Man kan ta en liten paus, mitt i. ”Fast track” i kassan. Man kan gå förbi, fortsätter Hammar.

Kristian Olofsson, butikschef på Ica Stop, säger så här:

– Det var lite roligt. Vi har sett det där klippet. Det stämmer lite, men när det gäller loungedele­n är det utvalda tillfällen, inget vi har varje dag, säger han.

– När det är högt tryck i kassan så har vi ”fast track”, en speciell kassa, för de här kunderna.

Kunderna till black card kan boka en personal shopper via nätet.

– Man bestämmer tid och så går man och handlar tillsamman­s. Till exempel om du är allergisk mot något eller ska ha en fest, några udda produkter, säger Kristian Olofsson.

Enligt Kristian Olofsson är det minst 500 black cards ute. Han betonar att det i grund och botten handlar om välgörenhe­t. En del av pengarna tillfaller bland annat Viggbyholm IK.

”Dukar med vita dukar”

När det kommer till loungen så finns det inget hemligt viprum backstage. Istället handlar det om en lokal som används till luncher på dagarna.

– Där dukar vi upp med vita dukar, lite enklare tilltugg, lite snittar, både mousserand­e och champagne, säger butikschef­en för Ica Stops Kristian Olofsson och fortsätter:

– Om man har black card blir man insläppt och kan slå sig ner och softa och njuta där.

 ?? FOTO: JOHAN HALSIUS/KANAL 5 OCH PRIVAT ?? SKÄMTAR OM TÄBY-ICA. Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har tyckt till om Ica Stop. Kristian Olofsson, butikschef på Ica Stop i Täby, tyckte det var kul men gör även ett förtydliga­nde om skämtet.
FOTO: JOHAN HALSIUS/KANAL 5 OCH PRIVAT SKÄMTAR OM TÄBY-ICA. Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har tyckt till om Ica Stop. Kristian Olofsson, butikschef på Ica Stop i Täby, tyckte det var kul men gör även ett förtydliga­nde om skämtet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden