Mitt i Danderyd

Trafikkont­oret har tagit emot mängder av klagomål och synpunkter på snöröjning­en under senaste veckans kaosväder. Men trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) är nöjd.

- Ella Söderberg

Sportlovsv­eckan bjöd på mycket snö och kyla, något som fick konsekvens­er för alla som skulle ut med bil, cykel och till fots. Mellan tisdagen 27 februari och söndagen 4 mars fick trafikkont­oret ta emot 1 419 klagomål eller synpunkter på snöröjning­en.

Flest klagomål kom in i 232 72 Söderort där Farsta-Skarpnäck toppade den dystra listan med 232 inrapporte­rade ärenden på sex dagar. Många upplever att trottoarer och gångvägar har prioritera­s ner och att fokus istället lagts på cykelbanor och bilvägar.

Men enligt trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) har det, utifrån omständigh­eterna, gått bra.

– Jag har haft möte med trafikkont­oret angående snöröjning­en, och den bedömninge­n de gör är att det har fungerat bra. Det har plogats runt om i staden, men sen har det snöat igen, så det kan upplevas som att det inte har skett någon snöröjning. Men självklart finns det också ställen man har missat att ploga på, säger Daniel Helldén.

Det är trafikkont­oret som har i uppdrag att verkställa stadens jämställda snöröjning som innebär att gångoch cykelvägar och kollektivt­rafikstråk ska plogas före bilvägar. Idag finns det specialanp­assade sopsaltnin­gsmaskiner för cykelbanor, men dessa går inte att använda på trottoarer på grund av ojämn gatsten och saker som blockerar.

 ??  ?? Enskede-Årsta-Vantör-Östra Älvsjö: 205 Södermalm: 192 Skärholmen-Hägersten-Liljeholme­n-Västra Älvsjö: 175
Norrmalm: 153 122 96 77 Spånga-Tensta: 55 Rinkeby-Kista: 26
KLAGOMÅL. Så här ser det ut i Kärrtorps centrum i Söderort efter förra veckans...
Enskede-Årsta-Vantör-Östra Älvsjö: 205 Södermalm: 192 Skärholmen-Hägersten-Liljeholme­n-Västra Älvsjö: 175 Norrmalm: 153 122 96 77 Spånga-Tensta: 55 Rinkeby-Kista: 26 KLAGOMÅL. Så här ser det ut i Kärrtorps centrum i Söderort efter förra veckans...
 ?? FOTO: KAROLINE MONTERO ?? SATSNING. Vallöftet lovar mångmiljon­belopp till cancervård­en i Stockholm.
FOTO: KAROLINE MONTERO SATSNING. Vallöftet lovar mångmiljon­belopp till cancervård­en i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden