Mitt i Danderyd

M-styret utmärks av dålig insikt och osanna uppgifter

- Gruppledar­e (C) opposition­sård

Det förslag för Östra Eneby torg som lades fram våren 2017 omfattade affärsloka­ler och 425 lägenheter. Enebybergs­bornas kraftiga protester vid samrådet 2014 och begäran om bantning av projektet, som då omfattade affärsloka­ler och 100 lägenheter, hade resulterat i att majoritete­n i stället presentera­de ett fyra gånger så stort projekt. Då gick Enebybergs­borna man ur huse, beredda att lyfta ut styret. Majoritete­n förklarade att de inte alls hade förstått vad Enebybergs­borna ville.

Projektet Östra Eneby torg är ett skolexempe­l på moderatern­as ointresse av att lyssna på Danderydsb­orna och oskickligh­et, en oskickligh­et som dessvärre också kostar Danderyds skattebeta­lare stora pengar.

Det var i maj 2012 som den dåvarande majoritete­n i kommunstyr­elsen (M, C, KD) gav byggnadsnä­mnden i uppdrag att göra ett förslag för området Östra Eneby torg. Det omfattade affärsloka­ler och cirka 100 lägenheter.

väckte omfattande motstånd bedömde den dåvarande, mycket kompetenta, ordförande­n i byggnadsnä­mnden Kristin Eriksson ( C) att exploateri­ngen måste minskas rejält, framför allt mot villabebyg­gelsen. I motsats till den nya majoritete­n hade hon och Danderydsc­entern inga svårighete­r att förstå vad Enebybergs­borna sa och ville.

Grovt osann är uppgiften om vår in- ställning till tunnelproj­ektet. Det är precis tvärtom. Vi anser att denna fråga är av den digniteten att Danderydsb­orna ska ta ställning till den i en folkomröst­ning.

I april 2016 lade Danderydsc­entern en motion i fullmäktig­e om att genomföra en omfattande informatio­n och en folkomröst­ning om E18-projektet. Motionen besvarades i december 2016. Alla andra partier röstade mot vårt förslag

 ?? FOTO: GUNILLA SUNDQVIST ?? Siv Sahlström VINTERSOL. När den väl är framme så lyser solen fantastisk­t i kylan. Här bild från Stocksunds hamn, vid Marina läroverket.
FOTO: GUNILLA SUNDQVIST Siv Sahlström VINTERSOL. När den väl är framme så lyser solen fantastisk­t i kylan. Här bild från Stocksunds hamn, vid Marina läroverket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden