Mitt i Danderyd

Des ska slappa loss varens marknadskr­aft pa torget

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Den 19 maj välkomnas våren ordentligt i Djursholm när det blir vårmarknad på torget. Affärerna flyttar ut och externa utställare är att vänta.

Om ungefär en månad är det dags för årets vårmarknad på Djursholms torg, närmare bestämt lördagen den 19 maj. I fjol var temat ”Grönt är skönt”, men i år har man inte riktigt fastslagit något specifikt tema.

– På vårmarknad­en brukar vi fokusera på växter till trädgården och, om möjligt, lite vårprimöre­r. I år har vi inget riktigt tema uttalat, det beror lite på vilka utställare man får tag på, säger Made- leine Colliander Müller från Djursholms företagarf­örening som anordnar marknaden.

Aktivitete­r för alla

Butikerna och företagen som i dag finns på torget kommer ha öppet och en del kommer fl ytta ut sina verksamhet­er under dagen. Men ännu är det inte helt klart med vilka externa utställare som kommer vara med och ställa ut.

– Det som är på gång är en som gör fin hemmagjord choklad, likaså en honungspro­ducent och någon som säljer charkuteri­er, säger Madeleine Colliander Müller.

Dagen håller på klockan 11-16 och självklart finns det även aktivitete­r för barn.

– För barnen blir det sedvanlig ponnyridni­ng, en mekanisk rodeotjur och ett litet tåg.

Kommer man stänga av Vendevägen genom torget?

– Vi stänger inte av bilvägen, eftersom det är på dagtid. På kvällstid när vi kört Djursholm by night så är det mindre risk att störa de som vill ner och handla på Coop till exempel.

Och när börjar planeringe­n med Djursholm by night?

– Så fort vi har haft vårmarknad­en, säger Madeleine Colliander Müller.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? FÖRETAGSAM­HET. Madeleine Colliander Müller och Elisabet Suzor är en del av Djursholms företagarf­örening, som anordnar marknaden.
FOTO: KEVIN WEDIN FÖRETAGSAM­HET. Madeleine Colliander Müller och Elisabet Suzor är en del av Djursholms företagarf­örening, som anordnar marknaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden