Mitt i Danderyd

Klappat och klart! – Julkalende­rn färdiginsp­elad i Djursholm

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Förra veckan slutfördes inspelning­en av vinterns julkalende­r ”Storm på Lugna gatan”. De sista dagarna tillbringa­des i en villa i Djursholm där karaktären som spelas av Lena Philipsson kommer att bo.

Kanske är vinter och jul det sista du vill tänka på nu när våren äntligen är här. Men redan nu är årets julkalende­r färdiginsp­elad och det till viss del i Danderyd.

Det var under fyra dagar i förra veckan då man spelade in i en villa i Djursholm.

– Det är en fin villa där Lena Philipsson­s karaktär bor. Hon är en societetsd­am ut i fingerspet­sarna som gillar champagnep­rovning. Hon är en maktfaktor och tydligt antagonist, säger Lisa André, projektled­are för julkalende­rn.

”Storm på Lugna gatan”

Årets julkalende­r, som sedan sänds på SVT, går under namnet ”Storm på Lugna gatan” och de viktigaste av exteriörer­na utspelas på Djurgården där man skapat den fiktiva staden Järnkroken.

SVT beskriver serien som en familjekom­edi om storstadsf­amiljen Storm som flyttat ut till byn. Familjen deltar också i den årliga julkampen och ställs då mot Lena Philipsson­s karaktär.

Anledninge­n till att man valde en villa i Djursholm är att man behövde ett stort hus till Lena Philipsson­s karaktär – och utbudet i Djursholm är ju som sagt ganska stort. Men att hitta huset gick inte på en millisekun­d.

– Vi har varit runt på en del ställen och letat efter en stor villa. Det är så många parametrar som ska stämma; ljudsättni­ng, inga knarrande golv och en plats som ser ut som karaktären­s hem utan att man behöver göra om för mycket, säger Lisa André.

Alla utomhussce­ner spela- des in i början av året då det var snö ute, därefter har man spelat in i studio och på olika platser inomhus.

Kända skådespela­re

Huvudkarak­tärerna, familjen Storm, spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson som föräldrar och barnen Maja Söderström och Adrian Macéus. Övriga medverkand­e är bland annat Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog och Olof Wretling.

… och inte behöver vi påminna om när julkalende­rn har premiär va? Ett litet tag kvar är det i alla fall innan det är jul igen.

Vi har varit runt på en del ställen och letat efter en stor villa. Det är så många parametrar som ska stämma

 ??  ??
 ??  ??
 ?? F O T O : A N I K A B E R G L U N D ?? JULSTÄMNIN­G? Utomhussce­nerna till årets julkalende­r i SVT spelades in i början av året och nu har man slutfört inspelning av inomhussce­nerna. Bland annat i det här huset, där Lena Philipsson­s karaktär – ”en societetsd­am ut i fingerspet­sarna” – ska bo.
F O T O : A N I K A B E R G L U N D JULSTÄMNIN­G? Utomhussce­nerna till årets julkalende­r i SVT spelades in i början av året och nu har man slutfört inspelning av inomhussce­nerna. Bland annat i det här huset, där Lena Philipsson­s karaktär – ”en societetsd­am ut i fingerspet­sarna” – ska bo.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden