Mitt i Danderyd

20 fiskarlag tar sig an vårens uppdrag

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Fånga, mät, fota och släpp – det är vad som gäller när det är dags för gäddfångar­tävling i Edsviken nu till helgen.

Det är nu på söndag, 22 april, som Edsviken Pike Open avgörs i Edsviken i Sollentuna och Danderyd. Totalt är det 20 lag där varje lag består av mellan två till tre personer.

En av årets tävlande är Danderydsb­on Jarl Rexlinger som förberett sig noga genom promenader ned hundarna längs Danderydsd­elen av Edsviken.

– Två kompisar jag fiskar med, också från Danderyd, visste inte ens om tävlingen. Nu har det blivit en kompisgrej och det viktigaste är att slå dem, säger han.

Tävlingen går ut på att få en så lång gädda som möjligt, som minst 60 centimeter, sedan ska man mäta, fota och kasta tillbaka fisken i vattnet. Tävlingen sker mellan klockan 8 och 16 på söndagen.

– Fiskarna är på vissa ställen under vissa perioder så man måste verkligen knäcka koden. Ofta finns det utanför lekområden och där nå- got händer, då ligger gäddorna där och man placerar sig på kanten, säger Jarl.

Hur värmer man upp inför fisketävli­ng?

– Jag ska fixa väldigt många olika beten och på onsdag ska jag till Täby och fixa ett nytt spö. Sen ska jag titta på sjökort och se vilka möjlighete­r som finns.

Tävlingen avgörs två gånger per år och nästa tävling som går att anmäla sig till sker i höst.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GÄDDRAR ANAMMA! Jarl Rexlinger (han med hår) laddar upp för helgens gäddtävlin­g i Danderyd.
FOTO: PRIVAT GÄDDRAR ANAMMA! Jarl Rexlinger (han med hår) laddar upp för helgens gäddtävlin­g i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden