Mitt i Danderyd

Roslagsban­an saboterade­s

Det var stopp på Roslagsban­an i ungefär 15 minuter i måndags. Ett tåg stod still på rälsen efter att ha fått framrutan krossad.

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Ett tåg stod still på Roslagsban­ans räls någonstans mellan Täby Kyrkby och Bällsta i Vallentuna i ungefär 15 minuter i måndags. Arriva fick informatio­nen klockan 15.49.

– Det är ett tåg som står still för att frontrutan har blivit krossad av någonting som kastats mot tåget, säger Izhak Dan, informatör på Arriva. Han fortsätter: – Tåget står och väntar på väktare och det är därför det är stopp i trafiken.

Klockan 16.05 var trafiken igång igen och rullade som vanligt. Då berättade Arriva att händelsen inträffat nära Kragstalun­ds tågstation.

Allvarlig incident

Arriva tar inte lätt pådet inträffade.

– Det här handlar om förarens säkerhet. Föraren är okej, men vi ser självklart väldigt allvarligt på det här, säger Izhak Dan.

Hann tågföraren se vem som kan ha kastat?

– Nej, de försvinner direkt när de kastat någonting. Men jag vill inte spekulera i vad som hänt eller vem som gjort det.

Har ni varit med om det här tidigare?

– Faktiskt inte, i alla fall inte så att rutan blir krossad. Att det kastas föremål har hänt. Vi ska utreda det här, säger Izhak Dan.

Polisen kom inte till platsen, däremot var väktare där.

Enligt Izhak Dan ska Arriva polisanmäl­a händelsen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FÖRSTÖRD RUTA. Framrutan på ett tåg krossades efter att någonting kastats mot tåget. (Tåget på bilden är emellertid ett annat).
FOTO: MOSTPHOTOS FÖRSTÖRD RUTA. Framrutan på ett tåg krossades efter att någonting kastats mot tåget. (Tåget på bilden är emellertid ett annat).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden