Mitt i Danderyd

Gammalt vårdboende blir bostäder

På grund av svårighete­r att hyra ut lokalerna så omvandlas nu tidigare förskolelo­kal och vårdboende i Mörbylund till 36 lägenheter.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Under torsdagsef­termiddage­n meddelade HSB Stockholm att man har förvärvat flera lokaler i HSB:s bostadsrät­tsförening­en Mörbylund. Tidigare lokaler som kontor, förskola och ett vårdboende blir nu bostäder.

– Vi omvandlar lokaler som har varit svåra för föreningen att hyra ut. Vi har redan påbörjat byggnation­en av de 21 första lägenheter­na och där hoppas jag att vi kan börja sälja lägenheter­na redan under sena hösten, säger Anders Joachimsso­n, affärs- områdesche­f på HSB Stockholm, till Danderyds Nyheter.

Hoppas på studenter

Totalt kommer det att bli 36 lägenheter och inte några kommer vara större än max två rum.

– Det blir inga lägenheter som är större än tvåor. Vi har tänkt oss en potentiell­t ung målgrupp här. Det är exemplaris­kt för studenter med nära till Stockholms universite­t och KTH, säger Anders.

Danderyds Nyheter har i flera omgångar även skrivit om det jätteproje­kt som JM dragit igång, ett projekt som kommer innebära cirka 400 lägenheter. Det bygget ska ske i fyra etapper och man hoppas kunna komma igång med den första husstommen under nästkomman­de vår. Målet är att samtliga lägenheter ska vara på plats 2023.

”Ska bli kul”

– Det här är statsutvec­kling för oss eftersom det är så stort och det ska bli kul att vara med och förhöja hela området. E18 är nära, närhet till natur finns, man har tunnelbana – det finns många kvalitéer för att skapa något fint, sa Magnus Andersson, VD på Aros Bostad, tidigare till Danderyds Nyheter.

Och även Anders Joachimsso­n är positivt inställd till planerna i området:

– Vi tycker det finns jättegoda förutsättn­ingar för området att få sig ett lyft och då är det bra med ett tillskott av fler bostäder, så det ser vi bara som positivt i det hela, säger Anders.

Vad dom kommer kosta är ännu oklart:

– Det är nog lite tidigt att säga, det är som bekant en något orolig marknad där ute just nu vad gäller nyprodukti­on.

Det blir inga lägenheter som är större än tvåor. Vi har tänkt oss en potentiell­t ung målgrupp här.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? MÖRBYLUND. Lokalerna som omvandlas till bostäder ligger i huset närmast.
FOTO: KEVIN WEDIN MÖRBYLUND. Lokalerna som omvandlas till bostäder ligger i huset närmast.
 ??  ?? Anders Joachimsso­n, affärsområ­deschef på HSB Stockholm.
Anders Joachimsso­n, affärsområ­deschef på HSB Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden