Mitt i Danderyd

De får inte vinna

Handlaren Lisa har haft flera stölder i sin butik på senaste. Men hon ger inte upp och har nu gjort motåtgärde­r.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Butiksägar­en Lisa tycker sig ha märkt en ökning av snatteri i sin butik sedan i höstas. Senaste veckan har hon blivit av med varor för flera tusen kronor.

Varor för upp till 8 000 kronor har under den senaste veckan blivit stulna från detaljbuti­ken Cranberry Corner, på Svärdvägen alldeles intill Mörby centrum.

Butiksägar­en Lisa Brandt lade under torsdagen ut ett inlägg på Facebook som blivit väldigt uppmärksam­mat och där hon vädjar till tjuvarna att tänka ett steg längre.

– Jag lever på marginalen och att jag lade ut inlägget igår går emot allt som jag tror på. Men när det på fem-sex dagar försvinner varor mellan 7 000–8 000 kronor så är det tillräckli­gt för att jag inte ska fixa det, säger hon.

Studentpre­senter

Framförall­t är det rakställ, rakhyvlar och reseetuier som blivit stulna den senaste tiden, men även konstgjord­a blommor och kläder har hon blivit av med.

– Det här som blivit stulet nu är klassiska studentpre- senter till killar, det är jättetråki­gt, säger Lisa.

– Men det är en stor lokal och ofta så är jag själv. Men jag vill att folk ska känna sig som hemma, det här känns ju som mitt hem, och 99,99 procent fattar ju det, sen finns det dom som behöver kittling i sin vardag.

Förvarar varor bakom disk

På en lapp Lisa har lagt ut på ett bord, där det tidigare låg bland annat rakhyvlar, står det hon nu förvarar flera produkter bakom kassan på grund av stöldriske­n, men också att alla stölder polisanmäl­s.

– Jag fick tillbaka så mycket energi när jag lade ut inlägget och det sista jag känner är att ”de får inte vinna”, det här måste få vara en öppen och stor plats, säger Lisa.

Det här som blivit stulet nu är klassiska studentpre­senter till killar.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? LESS. Sedan i höstas har butiksägar­en Lisa märkt att antalet stölder i hennes inrednings­butik ökat.
FOTO: KEVIN WEDIN LESS. Sedan i höstas har butiksägar­en Lisa märkt att antalet stölder i hennes inrednings­butik ökat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden