Mitt i Danderyd

Diskussion­erna har varit många om framtiden för Skeppet 12 vid Kevinge strand. Under fredagen meddelade Isabella Hökmark (M), ordförande i byggnadsnä­mnden, att uppdraget kommer återremitt­eras.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Den 13 juni under Byggnadsnä­mndens sammanträd­e var planen att skulle ta beslut om framtiden för fastighete­n Skeppet 12, Golfförbun­dets tidigare kontor vid Kevinge Strand. Men under fredagen kan Danderyds Nyheter avslöja att ett beslut redan är taget.

– När det gäller Skeppet 12 så har vi idag i majoritete­n kommit fram till att vi kommer återremitt­era ärendet med uppdrag att sänka byggnaden en våning, säger Isabella Hökmark (M), ordförande i byggnadsnä­mnden.

Anledninge­n är alla de yttranden som inkommit från boende i området.

– Vi har läst alla yttranden, det har kommit väldigt många synpunkter och det är framförall­t mot höjden, då tycker vi det är rimligt att man inte bygger högre än så högt byggnaden är idag, säger Isabella Hökmark.

Frågan gällande Skeppet 12 har varit omdiskuter­ad en längre period. Tidigare i våras träffade vi boende i området som länge kämpat för att det gamla huset ska be- hållas, alternativ­t att det nya hus som ska byggas inte överstiger maxhöjden på fastighete­n som står där idag.

Under det senaste kommunfull­mäktige lämnade även Miljöparti­et in en motion där man motsade sig alternativ­et att riva det nuvarande huset.

– Vi vill att Golfförbun­dets hus ska bevaras, men alla är överens om att vi vill ha bostäder där. Man ska bygga i det befintliga huset. Att riva en 20 år gammal välfungera­nde byggnad vore slöseri, sa partiets gruppledar­e Carolin Robson.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? GOLF. Fastighete­n Skeppet 12 ligger alldeles intill Stockholms golfbana i Kevinge Strand, Danderyd.
FOTO: KEVIN WEDIN GOLF. Fastighete­n Skeppet 12 ligger alldeles intill Stockholms golfbana i Kevinge Strand, Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden