Mitt i Danderyd

Här får du snabbmaten – precis som i staterna

Daniel och Heath driver sedan ett par månader en amerikansk snabb-matsrestau­rang i Norra Djurgårdss­taden. Nu vill de bli barnfamilj­ernas favorit.

- Johann Bernövall

Förutom schyssta hamburgare med bra råvaror och pizzor som ska smaka som i USA så kan nyöppnade Rockin’ Grill på Lövängsgat­an 14 stoltsera med ett bollhav. En del i att locka Norra Djurgårdss­tadens barnfamilj­er utöver snabb men vällagad mat.

– Det är fine dining fast food som passar folk som bor här. Det går snabbt men är gjort med bra råvaror, ingen blandfärs. Vi steker hamburgarn­a på häll och använder smashtekni­k. Kocken Heath är från USA och har jobbat i kök hela sitt liv. Så det är äkta vara, ingen Sibyllabur­gare med tråkig dressing, säger Daniel som driver restaurang­en.

Vägg i vägg ligger Texas Longhorn men det rör sig inte om någon konkurrens. Tvärtom, restaurang­erna har projektera­ts, byggts och samordnats av samma företag.

– Vi lånar saker av varan- dra som grannar gör. Vill man ha en köttbit går man dit och vill man ha en schysst hamburgare kommer man hit, säger Daniel som tidigare drivit en restaurang på Hornbergs strand där hans intresse för hamburgare väcktes.

Nytt på menyn, sedan en dryg vecka, är pizzorna. Något som varit efterfråga­t.

– Det dröjde lite eftersom vi testat oss fram för att få fram den rätta känslan och smaken på pizzan. Det ska smaka som på de ställen vi testat i USA, och det gör det nu.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? AMERIKANSK­T. Daniel och Heath har tagit den äkta amerikansk­a snabbmatsk­ulturen till Norra Djurgårdss­taden.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL AMERIKANSK­T. Daniel och Heath har tagit den äkta amerikansk­a snabbmatsk­ulturen till Norra Djurgårdss­taden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden