Mitt i Danderyd

Arbetet kring Samsöviken försenas – klart först 2019

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Den nya kajen blir klar enligt plan, men under arbetets gång har man upptäckt slitna avloppsled­ningar. Nu beräknas området vara klart 2019.

Redan i mars förra året skrev vi om att Danderyds kommun skulle rusta upp Samsöviken för 57 miljoner kronor och under ett tag nu så har arbetet varit igång. Renovering­en av kajen följer tidsplanen och beräknas vara klart till nu i höst.

– Vårat arbete pågår enligt tidsplan och vi kommer bli klara strax efter sommaren och vi har redan lämnat över en del av kajen så att båtarna kan förtöja, säger Shari Moeini, projektled­are på Peab.

Dåliga ledningar

Men när Danderyds Nyheter kontaktar Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden, så meddelar han att det finns ytterligar­e arbeten att göra vilket gör att området runt Samsöviken kommer förbli arbetsplat­s ett tag till.

”Däremot har man upptäckt att VA-ledningarn­a var i sämre kondition än beräknat. VA- ledningarn­a går längs vägen, vilket innebär att man tidigarelä­gger denna investerin­g och gör den när man ändå är där med maskiner. Det innebär att området inte blir klart under 2018, utan året därpå”, skriver han i ett mejl till Danderyds Nyheter.

”Ett annat alternativ kunde ha varit att göra klart kajen och sedan gräva upp vägen om exempelvis två år. Det alternativ­et tror jag få skulle tycka om”, skriver han vidare.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? ARBETSPLAT­S. Kajen blir klar enligt planen – men övriga arbeten i området försenas.
FOTO: KEVIN WEDIN ARBETSPLAT­S. Kajen blir klar enligt planen – men övriga arbeten i området försenas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden