Mitt i Danderyd

Sylvan går på smash

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Varför ville du träffas här?

– Det här är mitt andra hem kan man säga. Här har jag spenderat väldigt mycket tid. Klubben tog hand om mig när jag kom till Enebyberg för 55 år sedan och höll på med allt från orienterin­g, skidor, fotboll och ishockey och var tränare och ledare under 40 år.

– Jag brukar kalla det norra Europas vackraste idrottspla­ts. Var är du från? – Jag är stolt västerbott­ning, så egentligen är jag från Lycksele och sen blev det tvåtre år i Hälsinglan­d innan pappa fick jobb här i Stockholm och vi flyttade hit 1963.

Har du någonsin bott utanför kommunen?

– Jag bodde i Sollentuna under två-tre år, sen 1979 när vi fick vårt första barn så bodde vi i Lillkalmar och sedan Enebyberg sedan början på 80-talet. Så jag har bott söder om Täby centrum och norr om Stocksunds­bron nästan hela mitt liv.

Vad i Enebyberg är det du tycker om?

– På tio sekunder så kan jag vara ute i skogen, alla känner alla. Känslan är att vi bryr oss och inte är så avundsjuka om någon köper en ny bil, var och en får sköta sitt men vi stöttar alltid varandra. Som politiker måste jag ha helikopter­seendet, men det är klart hjärtat klappar lite extra för Enebyberg.

När du var liten, vad ville du bli?

– Jag ville bli bankdirekt­ör, jag älskade pengar och trodde att det var höjden av lycka. Så jag började studera ekonomi på universite­tet. Sen lyckades jag komma in på Gymnastik- och idrottshög­skolan och då hoppade jag av ekonomin.

– Så jag kommer in i gympasalen första dagen i gabardinby­xor och attachepor­tfölj, mina kamrater från dess skrattar fortfarand­e åt det.

Ångrar du att du inte blev bankdirekt­ör?

– Nej, jag är inte en människa som ångrar mig, men jag minns hur knapert det var. Men jag var 15 år på Skarpängss­kolan och sen blev jag rekryterad till Danderyds gymnasium, sen körde jag en del taxi under tiden också.

Vad består dina dagar av i dag?

– Jag är tillgängli­g sju dagar i veckan. Eftersom jag har ansvar för tekniska nämnden så får jag mejl om allt från potthål till kajer och att soptunnan inte är tömt. Sen jobbar jag halvtid på Golfförbun­det inne i stan och på sommaren spelar jag golf om jag får tid över och rinkbandy under vintern.

Känslan är att vi bryr oss och inte är så avundsjuka om någon köper en ny bil.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? TRÄNING. Numera blir det mestadels tennis på IP för Bengt Sylvan, om han inte tittar på något av barnbarnen som spelar ishockey och fotboll.
FOTO: KEVIN WEDIN TRÄNING. Numera blir det mestadels tennis på IP för Bengt Sylvan, om han inte tittar på något av barnbarnen som spelar ishockey och fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden