Mitt i Danderyd

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollar­na.

Danderyds Nyheter har tidigare skrivit om den tvist som finns mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd som är grannar med varandra på Enebybergs­vägen. I förra veckan beslutade Nacka tingsrätt att ärendet åter ska utredas av miljöoch hälsoskydd­snämnden i Danderyd.

Anledninge­n till tvisten är att felslagna golfbollar är en risk för arbetsmilj­ö, vilket Svenska Kraftnät anfört.

– Vi har ju en station intill golfcentre­t där vi har personal som arbetar och vi är oroliga för att deras arbetsmilj­ö påverkas. Golfbollar flyger in på parkeringe­n och på området. Ingen har skadats – men det finns en risk att träffas, sa Olof Klingvall, pressansva­rig på Svenska Kraftnät, till Danderyds Nyheter tidigare.

I sin talan skriver Svenska Kraftnät bland annat att man har bidragit med en delfinansi­ering av ett förhöjt skyddsnät och även vidtagit egna säkerhetså­tgärder. Trots det ska antalet golfbollar som slås in på fastighete­n inte ha minskat.

”Enligt Svenska kraftnäts uppskattni­ng kan det periodvis vara runt femtontale­t golfbollar i veckan som hamnar på fastighete­n”, står det att läsa i domen.

Golfcenter i sin tur menar att omfattning­en av antalet golfbollar som flyger in på Svenska Kraftnäts anläggning är oklar. De menar även att ytterligar­e åtgärder inte är proportion­erligt med vad det skulle kosta.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? GOLF. Intill golfrangen har Svenska kraftnät sin anläggning längs Enebybergs­vägen.
FOTO: KEVIN WEDIN GOLF. Intill golfrangen har Svenska kraftnät sin anläggning längs Enebybergs­vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden