Mitt i Danderyd

Fotbolls-VM i bilder

Fullt med folk framför storbildss­kärmen på Täby torg när Sverige spelade sin första match i VM mot Sydkorea. Vi tog tempen på publiken.

- Enkät & foto: Maria Svensson

KÄNNS BRA ATT SÅ MÅNGA KOM

– Vi har aldrig fått uppleva VM och att Sverige spelar. Det känns så bra att det kom så mycket folk till torget. Det blir något annat när man hänger med sina vänner. Vi har sommarlov nu så vi ska titta på allt, säger Hugo Förnell som hejjar tillsamman­s med vännerna Simon Annerborn, Wiktor Andersson, Firoz Ataye och Duapo Abraham.

VI ÄR HÄR FÖR ATT HEJA PÅ SVERIGE!

– Jag är här och hejar på min pappa, säger Ellen Toivonen och alla skrattar. – Det är hon inte alls men hon gillar att säga det, fyller vännen Emilia Antblad i och fortsätter: – Vi är här för att hejja på Sverige så klart. Men jag är inte så intressera­d av fotboll egentligen. Det är kul att de fixar och visar det på torget för då kan man komma hit med sin kompisar, säger hon.

FÖLJER ALLA MATCHER SLAVISKT

– Jag hade tur men jobbet så, jag hade det lugnare så jag kunde åka och se detta. För mig känns det skitkul, jag hoppas verkligen vi vinner. Det är stort, jag följer alla matcher slaviskt. säger Daniel Jansson som tittar på matchen med sin familj.

– Jag är chefen så jag valde att gå hit helt enkelt. Men jag håller med, det känns riktigt kul att de ska spela nu. Jag vet att de kommer vinna, säger Jenny Jansson i början av matchen oventande om det posetiva resultatet.

DET ÄR JÄTTETREVL­IGT

– Man måste kolla på matchen det är självklart. Sydkorea kommer vi att vinna över men jag är mer rädd för de andra matcherna, jag hoppas att vi kan vinna fler. Man träffar så mycket folk här och det är jättetrevl­igt, säger Mohammed Satla som fått en Sverigefla­gga på kinden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden