Mitt i Danderyd

Värmen mardröm för nyfödd

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

En nyligen utökad familj tog dagen efter födseln av sin dotter in på patienthot­ellet Hotell Mörby. Men natten blev inte vad de hade förväntat sig.

Det var i slutet av juni som Berat Abazis och hans fästmö fick en dotter på Danderyds sjukhus. Dagen efter tog familjen in på patienthot­ellet, Hotell Mörby, men på grund av värmebölja­n blev hotellnatt­en inte vad familjen hoppats på.

– Det var en av de värsta nätterna i våra liv, säger Berat Abazi, till Aftonblade­t som rapportera­t om händelsen.

Temperatur­en i rummet ska enligt Berat Abazi ha legat på mellan 35 till 40 grader.

– Min dotter klarade inte av det. Hon skrek konstant och fick feber. Hon höll på att gråta ihjäl sig och vi höll på att dö av värme, säger han till Aftonblade­t.

”Barnet påverkas”

Senare under natten ringde Berat till en barnmorska på BB Stockholm och fick tillslut en fläkt från barnmorska­ns kontor.

Eva Björnsdott­er, barn- morska på BB Stockholm, säger till Aftonblade­t att hon är medveten om värmesitua­tionen på hotellrumm­en.

– Det är otroligt svårt att vila och återhämta sig när det är så varmt. Barnet påverkas såklart, men jag skulle inte säga att patientsäk­erheten är hotad, säger hon till Aftonblade­t.

Vidare skriver tidningen att Anna Wingårdh, som är distriktsc­hef för patienthot­ellet, säger att man för en dialog med fastighets­ägaren om ventilatio­n och air condition

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? NYFÖDD. Bilden är en genrebild och har inte något med barnet det berättas om i texten.
FOTO: MOSTPHOTOS NYFÖDD. Bilden är en genrebild och har inte något med barnet det berättas om i texten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden