Mitt i Danderyd

Bopengarna ger mest i Norrtälje

- Andreas Jennische andreas.jennische@direktpres­s.se

En ny kartläggni­ng visar var bostadsköp­are får flest kvadratmet­er för pengarna i Stockholms län.

Den som först och främst vill ha mycket ” bang for the buck” ska ställa in siktet på Norrtälje, både när det gäller lägenhet och villa.

Det visar en ny kartläggni­ng som mäklarföre­taget Svensk Fastighets­förmedling gjort med hjälp av statistik från Mäklarstat­istik. Det som undersökt är hur många kvadratmet­er bostadsrät­t och villa en köpare får för en miljon kronor runt om i Stockholms län.

I Norrtälje får du nästan tre gånger så mycket bostadsrät­t för en miljon kronor än vad du får i Stockholms kommun.

I Norrtälje får en köpare cirka 37 kvadratmet­er lägenhet eller villa för en miljon kronor jämfört med bara 14 kvadratmet­er i Stockholm.

Kartläggni­ngen visar att en köpare i genomsnitt får 18 kvadratmet­er bostadsrät­t och 23 kvadratmet­er villa för en miljon kronor i länet.

Efter den billigaste kommunen Norrtälje följer Ny- näshamn, Södertälje och Sigtuna när det gäller bostadsrät­ter.

Mest villa för miljonen får köpare i Norrtälje, Nykvarn och Södertälje.

– I en storstad som Stockholm är läget ofta det som avgör var man väljer att bosätta sig. För de som söker bostadsrät­ter är pendlingsm­öjligheter­na en av de viktigaste faktorerna medan de som letar hus fokuserar på att hitta bostäder i populära områden. Norrtälje har inte lika välutveckl­ade kommunikat­ioner som de andra kranskommu­nerna. Det gör att trycket inte är lika högt och därför kan du också få mer bostad för pengarna, säger Eddy Löjdkvist, fastighets­mäklare på Svensk Fastighets­förmedling i Stockholm i en kommentar till undersökni­ngen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BILLIGAST. Norrtälje toppar listan när Svensk Fastighets­förmedling listar vilka kommuner som ger mest bostad för en miljon kronor.
FOTO: MOSTPHOTOS BILLIGAST. Norrtälje toppar listan när Svensk Fastighets­förmedling listar vilka kommuner som ger mest bostad för en miljon kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden