Mitt i Danderyd

-

(C) är utbildad lärare i svenska och tyska. Han har i många år varit framgångsr­ik rektor på Lidingö. Nu är han områdesche­f för era skolor i Solna.

Patrik var 2010-2014 en drivande ordförande i Danderyds barn- och utbildning­snämnd. Han sitter också i fullmäktig­e och ställer upp för omval på plats nummer tre på centerlist­an. Patriks fritidsint­resse är framför allt att ge sig ut på äventyr i världen, ett sådant var en tur med Transsibir­iska järnvägen. För Danderydsc­entern är det som händer i våra förskolor och skolor det viktigaste och kommer alltid att prioritera­s. Den politiska uppgiften i vår värld är att ge goda och rätt förutsättn­ingar för kärnverksa­mheten att utveckla och driva sitt arbete för att uppnå så hög kvalitet som möjligt för våra barn och elever.

Under förra mandatperi­oden, när Danderydsc­entern hade ansvaret för utbildning­sfrågorna, genomförde­s stora satsningar på verksamhet­en ute i förskolor och skolor. Det handlade om kompetensu­tveckling, utveckling av arbetssätt och metoder samt inte minst stora ekonomiska satsningar för att behålla Danderyds skickliga pedagoger och kunna rekrytera nya. Målet var att ge bästa förutsättn­ingar för våra förskolor och skolor att driva sitt arbete. Inga ekonomiska satsningar behövs anser M+L+KD Efter valet tog Liberalern­a över ansvaret. Svansförin­gen hade varit mycker hög. Men det bidde en tumme. De ekonomiska satsningar­na på verksamhet­en i skolor och förskolor har helt upphört. Det behövs inte säger majoritete­n M+L+KD. I stället har man ägnat sin kraft åt att organisera om den centrala förvaltnin­gen, där fokus ligger numer, samt att byta namn på nämnden (!).

Signalen blir tydlig genom en så enkel sak som var nämnden ska ha sina möten. Förra mandatperi­oden var nämnden ute på förskolor och skolor. Nu har nämnden sina möten på Slottet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden