Mitt i Danderyd

Kameror ska stoppa rånvågen i Djursholm

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Nu monterar polisen upp övervaknin­gskameror på de tre stora infartsväg­arna till Djursholm. Anledninge­n är de grova rån som skett i området. Polischefe­n i Täbys lokalpolis­område, Anna Ohlsson, har fattat beslut om en tillfällig kamerabeva­kning på tre stora infartsväg­ar till Djursholm: Danderydsv­ägen, Vendevägen och Stockholms­vägen. Den tillfällig­a kamerabeva­kningen får sitta uppe i högst 90 dagar.

– Det här är ett led att förebygga grov brottslig verk- samhet, och beslutet är fattat utifrån vår bedömning, säger Caroline Edberg, kommunpoli­s i Danderyd.

Hon berättar att kamerorna ska sättas upp så snart som möjligt och att de kommer gå ut med informatio­n, både vad gäller antal dagar de kommer att sitta uppe, och vilka tider på dygnet de kommer att vara på.

Positivt överraskad

Även kommunstyr­elsens ordförande Olle Reichenber­g (M) välkomnar beslutet.

– Jag är positivt överraskad. Polisen har all min upp- skattning och respekt för det här initiative­t, det visar att man tar de här otäcka rånen på allvar, säger han.

I tisdags kunde Danderyds Nyheter berätta att kommunen valt att sätta in väktare, en följd av flera grova rån som skett runt om i kommunen. Då lyfte Olle Reichenber­g att han ville se ett möte med polisledni­ngen. Nu berättar han att ett möte kommer att ske med polisområd­e Stockholm Nord.

– Jag vill skaffa mig en bild av de incidenter som skett härute den senaste tiden, för att se om vi kan vidta ytterli- gare åtgärder som kan verka på lång sikt, säger Olle Reichenber­g.

Inte heller Socialdemo­kraterna i Danderyd verkar ha något emot att kamerorna monteras.

– Det här är inget vi har hunnit diskutera i styrelsen, men utifrån vad jag själv tänker så kan övervaknin­gskameror aldrig vara farligt för den som har rent mjöl i påsen, säger ordförande Anette Jellve (S),

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? ÖVERVAKNIN­G. Tre infarter till Djursholm ska kameraöver­vakas för att förhindra brottsligh­et i området.
FOTO: MOSTPHOTOS ÖVERVAKNIN­G. Tre infarter till Djursholm ska kameraöver­vakas för att förhindra brottsligh­et i området.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden