Mitt i Danderyd

Så många kryss fick politikern­a i valet

Olle Reichenber­g (M) fick färre antal röster i år än 2014. En uppstickar­e är 20-åriga Carl Reutencron­a (KD), som själv är förvånad över resultatet.

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Olle Reichenber­g (M) fick 660 röster i årets kommunval. Trots att det är 60 röster färre än 2014 års val, är det ändå en ökning med 1,52 procentenh­eter för honom sett till antalet som röstade på Moderatern­a. Att Moderatern­a som parti minskade med 10,11 procentenh­eter i kommunvale­t tror Olle Reichenber­g beror på två saker.

– Dels är det rikseffekt­en, Moderatern­a går tillbaka och samma gäller för Miljöparti­et. Sedan finns det en lokal effekt, vissa är tveksamma till de förslag och delar av den politik vi har fört fram, säger han och fortsätter:

– Vi har fått kritik för att ha haft en bristande dialog med kommuninvå­narna i olika typer av byggprojek­t. Det är berättigad kritik och något vi får jobba med, både som kommun och som politiskt parti.

Behövs koalition

Hur Danderyd ska styras är ännu inte klart.

– Vi ska nominera nya människor till nämnder och styrelser, det arbetet är inte påbörjat än. Sedan behövs det formas en koalition så att Danderyd får ett styre, det förs olika samtal just nu men det är för tidigt att säga nå- got om det, säger Olle Reichenber­g.

Någon som seglat upp på listan är Carl Reutencron­a (KD). 20-åringen fick 214 kryss i kommunvale­t, och kan därmed bli den yngsta i kommunfull­mäktige i kommande mandatperi­od. Carl Reutencron­a berättar att han drev en personvals­kampanj som var riktad till förstagång­sväljarna.

– Jag är uppvuxen och har gått i skolan i kommunen och känner många som är förstagång­sväljare. Men jag blev förvånad över hur många som röstade på mig. Det känns väldigt hedrande att bli invald och det är mycket att lära sig, säger han,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden