Mitt i Danderyd

DE GER DANDERYD N GOT I H STV G

E-butiken Get the Gallop breddar sig och öppnar upp en butik på Djursholms torg. Nu vill de, som samarbetar med ridsportkä­ndisen Lisen Bratt Fredricson, nå ut med sina lifestyle-produkter till fler.

- Text: Ella Söderberg Foto: Maria Svensson

Ien liten lokal på Djursholms torg har ett nytt företag flyttat in. När vi knackar på kommer taxen Lucie rusandes, butikens egna lilla vakthund och medhjälpar­e. Louise Hamilton och Caroline Kanekrans öppnar dörren. Tillsamman­s med hoppryttar­en Lisen Bratt Fredricson driver de e-handelsbut­iken Get the Gallop.

Här kan man köpa allt från ridtillbeh­ör, kläder, heminredni­ng, accessoare­r och leksaker för barn. Syftet är att vara en hästbutik som även inriktar sig på lifestylep­rodukter, något de själva saknat.

– Vi kompletter­ar varandra businessmä­ssigt och gör vad vi gillar. Vi satsar på kvalitet och jobbar med företag som producerar produkter på schyssta och etiska villkor, något som hästindust­rin legat efter med, säger Caroline.

– Hästsport är en nischad industri. Dels är det en tävlingssp­ort, men sen finns även passionen för djuret. Även om man har slutat med ridning finns det ändå något med hästen som attraherar människor. Det blir hela din livsstil, man andas och lever häst, säger Caroline.

På borden i butiken ligger tröjor med butikens tryck på, och på väggarna hänger tavlor till försäljnin­g som hoppryttar­en Peder Fredricson har målat. Han är även den som har designat företagets logga.

Men Get the Gallop har även börjat göra egna pro- dukter, varav en är ett pannband i siden till hästarna i hajtandsmö­nster. Bandet bars bland annat av det spanska landslaget i VM i USA som ägde rum förra veckan, och även Peder Fredricson och lag-reserven Stephanie Holmén red i pannbandet med de svenska färgerna.

– Nästa steg är att tillverka fler produkter vi saknar på marknaden i vårt eget varumärke, säger Louise.

Nu pågår arbetet med att komma i ordning på Vendevägen. Här sköter de beställnin­gar, packar ordrar och har öppet för kunder som vill komma och köpa på plats. Den 16 oktober är det dags för invigning. Då är alla som vill välkomna till butiken och hela trion är samlad när även Lisen Bratt Fredricson är på plats.

– Det är kul att få ha ett lokalt sammanhang i Djursholm, vi känner oss välkomna här, säger Louise.

– Vi växer så det knakar så det kommer bli mer och mer kommers här på kontoret. Superkul! säger Caroline.

Även om man har slutat med ridning finns det ändå något med hästen som attraherar människor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden