Mitt i Danderyd

Värdar till hjälp i garaget

Det nya parkerings­ystemet vid Mörby centrums parkerings­garage håller som bäst på att trimmas in. Till dess finns värdar på plats för att hjälpa till.

- Lotten Engbom

I förra veckan skrev vi om parkerings­garaget vid Mörby centrum, där flera Danderydsb­or visat missnöje över att man bara får parkera i två timmar.

– Vi har inte ändrat något på 15 år, utan har gjort det mer tydligt nu. Tidigare har man tagit en biljett och lämnat garaget, vilket gjorde att man sedan kunde ändra bil- jetten. Med kamerorna är det bättre ruljans på systemet och parkerings­boten har försvunnit, sa centrumche­fen Håkan Larsson då.

Nu har dock några läsare uppmärksam­mat att det stått att de måste betala på skärmarna när de passerar ut, trots att de redan har betalat.

– Det har varit vid några tillfällen som datorerna visar fel. Någon gång har det stått fel, men i regel fungerar det, säger Håkan Larsson.

– Den som har betalat behöver inte vara orolig. Det är inte så att det kommer gå ut några felaktiga fakturor.

Så länge systemet trimmas in finns värdar på plats för att hjälpa folk tillrätta.

– Den servicen vill vi ge för att det ska bli så lite strul som möjligt. Det är en del frågor och undringar, säger Håkan Larsson.

Flera personer tycker att det är krångligt att det är två timmar per dygn, om de eller en familjemed­lem i samma bil åker till centrumet i samma bil. Men i nuläget finns ingen tanke på att ändra det till två timmar per gång.

– Vi börjar så här. Det är så som vi har, det är det vi bjuder på, säger Håkan Larsson.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? FRÅGOR. Värdar finns på plats för att hjälpa till när det nya systemet införs.
FOTO: LOTTEN ENGBOM FRÅGOR. Värdar finns på plats för att hjälpa till när det nya systemet införs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden