Mitt i Danderyd

Klassiska krogen återöppnar

- Johann Bernövall

Restaurang Cassi på Narvavägen har haft det kämpigt sedan i våras. Nu har läget ljusnat och snart slår kroginstit­utionen som funnits sedan 1954 åter upp portarna.

Pia, Raphaël och Michel Fitoussy har haft en tuff tid sedan branden i den portugisis­ka ambassaden på Narvavägen den 4 april. Den franskinsp­irerade kvarterskr­ogen Cassi som syskonen driver tillsamman­s drabba- des hårt av fuktskador i samband med branden och trion har fått hugga i när restaurang­en sakta men säkert har kunnat återställa­s

För det är just en återställn­ing det handlar om. Det har stammisarn­a sett till. Stödet från både dem och leverantör­er har varit stort, berättar syskonen. Men budskapet har varit tydligt; ändra ingenting!

– Vissa kan tycka att det låter tråkigt att behålla allt precis som det alltid varit. Men det finns något väldigt fint och tryggt i det också, säger Pia Fitoussy.

Ett aber har varit att få igång gasen efter renovering­en, något som man nu äntligen lyckats med. Det blir nyöppning på tisdag den 25 september klockan 10.45.

– Hela den här perioden har präglats av ovisshet och det är så klart jobbigt. Men nu känns det riktigt bra att vi äntligen kan öppna igen, säger Rapahël Fitoussy som är den av syskonen som arbetar mest i köket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden