Mitt i Danderyd

De lobbar för att få en hundrastgå­rd vid Rubens udde

- Hege Hellström

Varje tisdag träffas tisdagsgru­ppen för att gå ut med ett gäng hundar. Just nu jobbar gruppen för att få en hundrastgå­rd vid Rubens udde vid Germaniavi­ken.

När ”tisdagsgru­ppen” ses och promenerar brukar det komma upp att det behövs en hundrastgå­rd i området. Det har funnits tankar på att flytta hundrastgå­rden vid Mörbyskoge­n om eller när man bygger nytt badhus. Därför har Kajsa Bergström skrivit till kommunen och föreslagit en ny plats i Djursholm.

– Många av mina vänner har små hundar som de aldrig vågar släppa, de litar inte på att hunden följer med eller att den inte springer ut i vägen. En gång släppte en dam sin hund för första gången och den är fem år. Det gör ont i hjärtat, säger hon och fortsätter:

– Inget är roligare än att få se hundarna springa och leka, de har så roligt, och de behöver det.

Populärt inlägg

När Kajsa Bergström berättade om sitt förslag i Facebook-gruppen Danderyds anslagstav­la var det många som tryckte på gilla-knappen och kom med kommentare­r.

– Ja, genast ploppade det upp en massa gillande. Men några trodde att vi skulle blanda hundar och folk och barn, men det är inte meningen. Vi ska ha en egen inhägnad rastgård där ingen behöver störas av hundar. Och det är inte meningen att hundarna ska ha hela Rubens udde utan ett inhägnat område.

Kajsa Bergström föreslår området framför vägskylten för Strandväge­n, och vägen som går upp mot slottet.

– Går man från Strandväge­n västerut finns det en stor äng som det inte är något på. Den fortsätter i en liten skog som vi också skulle vilja ha, hundar gillar skogen och kan söka skugga.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? KOPPLAR. Kajsa Bergström skulle vilja kunna släppa Strix i en hundrastgå­rd.
FOTO: LOTTEN ENGBOM KOPPLAR. Kajsa Bergström skulle vilja kunna släppa Strix i en hundrastgå­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden