Mitt i Danderyd

Sahar vill se fler hjälpande händer

Vallentuna­bon Sahar Sjöberg har startat en Facebookgr­upp som ska få människor att hjälpa utsatta i Norrort. Genom att skänka kläder, mat eller pengar hoppas hon att fler kan få den hjälp de behöver.

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

I söndags startade Sahar Sjöberg Facebookgr­uppen ”Hjälpande Hand, Vallentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd”.

Meningen med gruppen är att den som vill ska kunna skänka kläder, mat och liknande till behövande i Norrortsom­rådet. Även den som är i behov av något ska kunna skriva i gruppen.

Inspiratio­nen fick hon från gruppen ”Familjehjä­lpen” som verkar i hela Stockholm.

Nu hoppas hon att feno- menet kan sprida sig till fler i närområdet.

– Sist jag skulle skänka via Familjehjä­lpen var det till en familj som bodde i Haninge. Det tog flera månader innan de fick sakerna på grund av att det var svårt att nå varandra, berättar Sahar Sjöberg.

Enorm respons

När familjen tillslut fick sakerna fick Sahar en förfrågan av mamman i familjen om det fanns möjlighet för dem att få lite vinterkläd­er till barnen. Då bestämde sig Sahar för att skriva på Facebook om det, och fick direkt gensvar av andra.

– Folk började skänka hur mycket som helst och swishade mig för att jag skulle kunna handla till familjen, säger hon och fortsätter:

– Då kände jag att det borde finnas något liknande i Norrort där man kan hjälpa varandra. Alla har inte bil och på det här sättet blir det lite närmare till varandra.

Skänka vad som helst

När hon startade gruppen fick hon direkt gensvar. På endast två dagar har gruppen fått över 100 medlemmar.

Tanken är att den som behöver något också ska kunna skriva i gruppen, och i viss mån kan även Sahar hjälpa till att hitta det som behövs. På så sätt kan den som behöver hjälp förbli anonym. Den som är med i gruppen kan skänka precis vad som helst.

– Det finns ensamståen­de föräldrar som inte har något när de flyttar isär, personer som blivit utförsäkra­de och även andra i samhället som behöver hjälp att komma igång med livet, säger Sahar.

För egen del säger hon att det känns härligt att kunna hjälpa andra.

– Jag har alltid velat hjälpa människor och har varit ungdomsled­are och kontaktper­son. Det här är en superbra grej och man mår själv bra när man hjälper andra.

Det finns ensamståen­de föräldrar som inte har något när de flyttar isär, personer som blivit utförsäkra­de och även andra i samhället som behöver hjälp att komma igång med livet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden