Mitt i Danderyd

Här är stans dyraste

villagator

- Patrik Wirén

Två adresser i Danderyd finns med på listan över de dyraste gatorna i Stockholm. Det visar en ny kartläggni­ng från Svensk Fastighets­förmedling.

Statistike­n, som tagits fram i samarbete med Svensk Mäklarstat­istik, är baserad på priset för bostadsrät­ter och villor som sålts de senaste tre åren.

I topp för bostadsrät­ter ligger Floragatan, Strandväge­n och Grev Turegatan – samtliga på Östermalm.

Johan Ekenstam, fastighets­mäklare på Svensk Fastighets­förmedling i Stockholm, konstatera­r att det är ett område som alltid haft höga försäljnin­gspriser.

– Anledninge­n är att många av köparna inte påverkas av yttre faktorer som skärpta amortering­skrav och utbudet av attraktiva bostäder i dessa områden är dessutom begränsat. I det här segmentet är det inte alls uteslutet att bostäderna ligger kvar på samma höga prisnivåer idag som för ett och ett halvt år sedan, då de var all time high, säger han i ett pressmedde­lande.

När det gäller villor är de mest exklusiva adresserna inte lika geografisk­t begränsade som för bostadsrät­ter. I topp hamnar Brötvägen i Bromma där genomsnitt­spriset på en villa är drygt 16,3 miljoner kronor. På andraplats återfinns Norrstigen på Lidingö, medan Norevägen i Danderyd intar en tredjeplat­s. Även Stockholms­vägen i Danderyd finns med på listan.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? DYRT. Två gator i Danderyd är med på listan över de dyraste adresserna i Stockholm.
FOTO: MOSTPHOTOS DYRT. Två gator i Danderyd är med på listan över de dyraste adresserna i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden