Mitt i Danderyd

Täby centrum slår på stort – med matmecka En stor del av Täby Centrum ska förvandlas till en ny plats där fokus ska vara på mat och umgänge. Något som efterfråga­ts av besökarna.

- Maria Svensson 073 982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

På en skyllt vid den Norra ingången i Täby Centrum kan man ana att det pågår stora planer inför framtiden. Nu kan Täby nyheter avslöja att det kommer byggas ett helt nytt området i Täbban – med fokus på mat.

– Vi kommer att skapa en helt ny plats med ny design och öppna ytor. Det kommer vara fokus på mat och matuppleve­lser. Redan nu i november öppnar chokladfab­riken och konceptet i sin helhet kommer att öppna under våren 2019, säger Linda Jensen centrumche­f för Täby centrum.

Stort område

Området kommer enligt en skylt som är uppsatt i gallerian att vara flera hundra kvadratmet­er stort. Men exakt hur stor det blir är osäkert.

– Det är ett stort område på flera hundra kvadratmet­er, säger Linda Jensen.

Hemlighets­fullt

Den framtida matmeckat kommer erbjuda både take away och möjlighet för sittplatse­r. I området kommer man bland annat hitta matbutiken Paradiset som inriktar sig på ekologisk mat och naturliga produkter och även Chokladfab­riken. De åda butikerna öppnar i november.

Men vilka andra butiker och hur området kommer att se ut vill Täby Centrum hålla för sig själva.

– Ja du, den som väntar på något gott …, skrattar Linda Jensen och tillägger:

– Vi kommer gå ut med mer informatio­n senare. Du kan inte säga något om vad som väntar?

– Det är inte bara en butik eller en restaurang vi öppnar, utan en helt ny mötesplats med goda matkoncept i en härlig atmosfär, säger Linda Jensen. Hon fortsätter: – Det jag kan säga är att det är en jättestor och kul händelse för Täby centrum och man kommer att kunna se allt mer eftersom det tar form., säger hon.

Varför satsar ni just på mat?

– Det är det som våra kunder efterfråga­r då det har blivit viktigare för besökare att ha sociala platser. Mat är något man möts kring och vi har valt att utveckla detta och på en bra plats, säger hon.

Det är inte bara en butik eller en restaurang vi öppnar, utan en helt ny mötesplats med goda matkoncept i en härlig atmosfär.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HEMLIGT MATSTÄLLE. Täby centrums ledning är hemlighets­fulla med vad matsatsnin­gen innebär.
FOTO: MOSTPHOTOS HEMLIGT MATSTÄLLE. Täby centrums ledning är hemlighets­fulla med vad matsatsnin­gen innebär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden