Mitt i Danderyd

Nu är trafikplat­sen – snart – färdig

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

En sträcka vid RoslagsNäs­by trafikplat­s är från och med i måndags avstängd. Samtidigt har Täby allé öppnat upp för trafik och nu är det bara veckor kvar innan trafikplat­sen är färdig.

En bit av Centralväg­en, mellan Täby allé och Grindtorps­vägen/Ytterbyväg­en är just nu avstängd på grund av byggnation­er.

– Där leds trafiken om så att man åker upp Grindtorps­vägen och ner Täby allé, säger Magnus Nissar, projektche­f på Täby kommun.

Dessutom var bron över E18 avstängd några nätter i veckan som varit.

– De där avstängnin­garna på det som ska bli bron över E18 görs mellan natten tisdag till onsdag och onsdag till torsdag den här veckan, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverk­et.

Bron var däremot öppen för trafik under dagtid.

”En ganska strulig avfart”

Förutom en ny bro byggs också nya av- och påfarter, som ska bli permanenta, vid E18 på båda sidorna.

– Det ska göras en säkrare av- och påfart. För det har varit en ganska strulig avfart när man kommer norrifrån, och även söderifrån har det inneburit en del risker. Det har varit en hel del tillbud, säger Bengt Olsson. Han fortsätter: – Man håller på att göra det nu. Delar är färdiga men inte allt. Sedan gör man en bredare bro som har bättre kapacitet än den tidigare har haft.

Enligt Bengt Olsson kommer det att vara en del trafikstör­ningar och trafikomle­dningar under hela oktober.

Snart i hamn

Men för den som lessnat på ombyggnati­onerna finns po- sitiva besked - till årsskiftet ska trafikplat­sen vara helt färdigbygg­d.

– Det har pågått sedan juli 2016. Det har tagit lite längre tid än vi trodde att det skulle ta. Målet var att vara färdig till oktober, men man har inte hunnit färdigt helt och hållet, säger Magnus Nissar.

Varför har det dragit ut på tiden?

– Det är grundläggn­ingsproble­m för motorvägsb­ron. Man trodde att man skulle kunna använda sig av en enklare metod med betongpåla­r, men djupet till berg var längre än vad det stod i handlingar­na, säger Magnus Nissar.

Han tycker att arbetet löpt på bra, trots att det emellanåt inkommit en del klagomål.

– Inlednings­vis hade vi en hel del klagomål framför allt från de som reser med bussarna, säger Magnus Nissar.

– Sedan har vi under hela projektet haft klagomål på att det varit en del potthål i vägen. Där har vi genomfört regelbundn­a syner av arbetsplat­sen. Belysning har varit en stor fråga.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden