Mitt i Danderyd

De sprider kärlek i sitt kvarter – med lappar

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

Allt började med att Nicki och Sonja hade tråkigt och inte visste vad de skulle göra. Då bestämde de sig för att muntra upp grannarna med små lappar.

Förra fredagen bestämde sig Nicki Georgsson och Sonja Hallin, båda sju år, för att skriva lappar med fina meningar och dela ut dem hos grannarna i Täby Kyrkby där de bor.

– I det huset var vi och där borta också, i nästan hälften av husen var det barn. Vissa lappar lade vi i brevlådan, säger Nicki.

På lapparna som de pysslat ihop själva stod meningar som skulle få grannarna att må bättre.

– Det kan stå, ”du är rolig”, ”du är bra”, säger Nicki.

– Eller ”du är värdefull”. Vi ville bara att folk skulle bli glada, fyller Sonja i.

I en Facebook-grupp har flera grannar berättat om fyndet i brevlådan.

”Jag har fått en handskrive­n lapp i min brevlåda ’Vilken fin trädgård du har’. Jag har varit så nyfiken på vem som kan ha skrivit det! Hälsa och tacka dem i så fall! Jag blev väldigt glad”, skriven en annan.

Inspirerad­es av lärare

Tjejernas föräldrar blev överraskad­e över den fina tanken som deras barn kom på. Inspiratio­nen till idén fick Nicki och Sonja från favoritlär­aren i skolan.

– Vi kallar det för uppåtpuffa­r i skolan. Det är vår lärare Cissi som har visat oss det, berättar Sonja.

Tjejerna och deras klasskompi­sar använder sig ofta av så kallade uppåtpuffa­r i skolan. När någon är sjuk får alla skriva lappar till personen för att klasskompi­sen ska känna sig välkommen tillbaka.

– Ja, eller när någon inte mår bra eller om man har åkt ut i något, en sport till exempel, säger Sonja.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? GLÄDJESKAP­ARE. Sonja Hallin och Nicki Georgsson gjorde grannarna glada genom att dela ut snälla lappar.
FOTO: MARIA SVENSSON GLÄDJESKAP­ARE. Sonja Hallin och Nicki Georgsson gjorde grannarna glada genom att dela ut snälla lappar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden