Mitt i Danderyd

Förskolor firar FN-dagen med ljus

- Hege Hellström

För första gången firar förskolor FN-dagen i Danderyd. Det ska de göra genom att delta i en ljusmanife­station.

Danderyds förskolor firar FN- dagen med att tända ljuslyktor som förskoleba­rnen har dekorerat i kärlekens tecken. Samma kväll tänds ljuslyktor av andra barn i andra delar av världen och under parollen ”Under samma himmel”.

Initiativt­agare till ljusmanife­stationen ”Under samma himmel” är Kyrkans förskola i Danderyd. Det är första gången detta sker i Danderyd. Alla förskolor i Danderyd har blivit inbjudna att dekorera sina egna lyktor.

– En av våra pedagoger kom med idén efter att ha sett förskolor i andra delar av landet som har gjort samma typ av manifestat­ion. Vi tycker att det är väldigt viktigt att ge barnen en röst på just på FN-dagen, säger Ebba Zeno, förskolech­ef för Kyrkans förskola.

”Väldigt stämningsf­ullt”

Själva ljusmanife­stationen äger rum på FN-dagen den 24 oktober. Lyktorna tänds klockan 17.30 på borggården vid Djursholms slott.

– Alla är välkomna. Det kommer att bli väldigt vackert och stämningsf­ullt med alla lyktor som tänds, säger Christina Högberg, kommunikat­ör i Danderyds församling.

Ljuslyktor­na, som helst ska göras av återvunna glasburkar, kommer att säljas på julmarknad­en i Djursholms församling­sgård. Pengarna från försäljnin­gen går till barn i Moshi, Tanzania, där Danderyds församling har sina vänförsaml­ingar.

 ??  ?? LYSANDE. Barnen i Danderyd får vara med och fira FN-dagen.
LYSANDE. Barnen i Danderyd får vara med och fira FN-dagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden