Mitt i Danderyd

Tennislöft­et: ”Jag siktar på Wimbledon”

När Agnes Mitteregge­r var sex år började hon spela skumbollst­ennis en gång i veckan. Idag tränar hon 10 timmar i veckan och siktar på Wimbledon.

- Text: Ella Söderberg | Foto: Ella Söderberg

P å banorna viner de gröna bollarna, och fokuserade barn svingar racketarna om och om igen. Danderyds Nyheter träffar Agnes, som precis har haft fyspass på Djursholms Tennisklub­b. Hon har spelat tennis i åtta år, och det här är hennes hemmabas.

– Det jag tycker om med tennis är att man är ensam, man tänker bara på sig själv. Det handlar väldigt mycket om att hitta koncentrat­ionen och fokusera mentalt, säger hon.

Agnes är motiverad, hon tränar 10 timmar per vecka, plus fysträning­ar. Det blir ungefär fem tillfällen i veckan, men hon åker också på träningslä­ger varannan helg.

Hon har även blivit tilldelad Stefan Edbergs stipendium för hennes höga poäng i bland annat SM.

Vad är det som är så kul med tennis?

– Alla mina träningsko­mpisar. Det är också kul att resa, även om det bara är träningslä­ger, säger hon.

Förutom att träna i Djursholms Tennisklub­b, tränar hon även med Good to Great, som tränar i Danderydsh­allen.

– Där är det lite annorlunda träning, vi har en coach som kommer upp från Båstad till våra träningslä­ger, berättar Agnes.

Tennislive­t präglas av många tävlingar runt om i landet och även utomlands, nästa vecka ska hon till Finland på tävlingen ITF. I somras var hon med på lag-EM, där Sverige kom sexa. – Det kändes bra, även om man känner en press så är det kul att represente­ra Sverige, säger Agnes. Hur förbereder du dig inför en tävling?

– Jag gör inte så mycket, jag kollar igenom så att jag har med all utrustning. Sen när jag väl är där tränar jag bara och värmer upp innan matchen. Vad är målet med tennisen? – Att kunna försörja mig på det, och att få spela Wimbledon.

Det jag tycker om med tennis är att man är ensam, man tänker bara på sig själv.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden