Mitt i Danderyd

”En bra ledare är en som kan jobba med vem som helst”

… Lizzie Claesson, Täbybo, ledarskaps­konsult och poddare. Hur är en bra ledare?

- Hege Hellström

– Den som är sann mot sig själv och kan se andras potential och styrkor är en bra ledare. Det gäller att hjälpa andra att växa, och i den processen växa själv. Man måste acceptera sig själv och se vad man är bra på – och dålig på. En bra ledare är en person som kan jobba med vem som helst. Vad är det som saknas hos cheferna du möter?

– Vi tänker inte så utan fokuserar på vad våra kunder är bra på. Vi peppar och boostar väldigt mycket för att synliggöra allt bra de gör. Vi ställer mycket frågor som leder till reflektion och handling.

Du blev egenföreta­gare för ett år sedan, vad är roligast med att vara egen?

– Det är fantastisk­t, det är jätterolig­t att vara egen. Att vara entreprenö­r innebär att allt ligger på dig – när det går bra och när det går dåligt. Jag har alltid prioritera­t familjen och nu kan jag fortsätta göra det. En av de saker som driver mig är att förändra världen om jag kan. Det kan jag göra genom att uppfostra bra medborgare, och på jobbet kan jag förändra världen genom att vi får bättre och vassare ledare. Och vad är värst?

– De gångerna antingen jag eller barnen är sjuka. I ett större sammanhang kan någon ta över. Småföretag­are har svårare att ta hjälp med kort varsel. Du gör en podd, Inspireran­de ledarskap. Varför?

– Jag vill kunna ge tillbaka till samhället. Jag får möjlighet att träffa ledare på alla nivåer. Man kan få tips, råd och erfarenhet­er, och ta del av inspireran­de ledarskap.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? PEPPANDE. Lizzie Claesson tror på att lyfta fram det goda hos ledare, för att göra dem ännu bättre.
FOTO: PRIVAT PEPPANDE. Lizzie Claesson tror på att lyfta fram det goda hos ledare, för att göra dem ännu bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden