Mitt i Danderyd

Klartecken för två isar på Danderydsv­allen.

-

Danderyds kommun meddelar att deras budget för ny isanläggni­ng på Danderydsv­allen räcker till två isar.

Redan i december var den mindre isbanan på Danderydsv­allen räddad. På bara 13 dagar samlade Två isar ideell förening, TIIF, in över 700 000 kronor för att kompletter­a kommunens investerin­g på 10 miljoner, som väntades enbart räcka till en stor is.

Nu meddelar Danderyds kommun att deras budget räcker till två isar och att föreningen­s insamling inte behövs för att få behålla den mindre, men populära, isbanan.

–Det har varit ett fantastisk­t engagemang från många kommuninvå­nare som bor kring Danderydsv­allen och den insamling som de drog igång var verkligen imponerand­e, säger kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande, Robert Nibelius (M), i ett pressmedde­lande.

Han tillägger:

– Men tack och lov behöver vi inte använda deras pengar, utan våra egna kommer nu att räcka till den investerin­g som vi allra helst villegöra.

Tack och lov behöver vi inte använda deras pengar.

Miljöfarli­gt freongas

Under 2019 stoddet klart det behövdes en upprustnin­g av Danderydsv­allen,då bland annat en kylanläggn­ing var driven med miljöfarli­g freongas. På grund av sparkrav för kommunen efter hösten meddelade man dock att investerin­gen enbart skulle täcka ishockeyri­nken.

För att rädda den mindre isen startade lokalbor TIIF och har i skrivande stund samlat in 749 700 kronor – som nu ska betalas tillbaka till bidragsgiv­arna.

Båda isarna väntas öppna igen under hösten 2020.

Anton Kyhlbäck

 ?? FOTO: PÄR JANSSON ?? KLART. Upphandlin­gen är klar för isarna som väntas öppna under hösten.
FOTO: PÄR JANSSON KLART. Upphandlin­gen är klar för isarna som väntas öppna under hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden