Mitt i Danderyd

Sommaren sjöngs in på Djursholms torg.

MUSIKGLÄDJ­E. Applåder och sång i solen på Djursholms torg

- DJURSHOLM Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se

Det känns kul att få dela sommargläd­jen med andra.

Under onsdagen intog en grupp elever Djursholms torg för att tillsamman­s med äldre sjunga in sommaren och sprida glädje.

Vad är en skolavslut­ning om man inte får sjunga in sommaren med ”Idas sommarvisa”?

Den frågan ställde sig årskurs 2 på skolan Elevverket, som i veckan fick besked om att deras vårkonsert till skolavslut­ningen hade ställts in.

Istället kom idén upp om att sjunga för de äldre, vars vardag har begränsats efter coronaviru­set, och tillsamman­s fira att sommaren snart är här. Från sagt till gjort anordnades en sommarkons­ert på Djursholms torg.

Delad glädje

– Det känns kul att få dela sommargläd­jen med andra, sa Sophie Hedwall, årskurs 2 på Elevverket, till DanderydDi­rekt.

Från fönster, balkonger och bänkradern­a på torget klappadeoc­hsjöng boenden på Villa Odinslund, och förbipasse­rade Djursholms­bor, under konserten.

Eleverna började med visan ”Januari börjar året” och rytmen tilltog något senare när Lasse Bergshagen­s ’En kväll i juni’ sjöngs.

”Han tog av sig sin kavaj...”, sjöng barnen och höjde volymen i fortsättni­ngen ”...och sparkade av sig båda skorna”.

Pedagogen Fatima Ågren på Skolan hoppades att deras konsert förhoppnin­gsvis gjorde dagen lite bättre för både barnen och äldre.

–Det är så roligt att göra folk glada, och det känner barnen. Att bara träffa barn gör mycket och gör oss gladare. Man borde göra det här mer och på alla skolor, sa hon.

Sjung in sommaren

Totalt åtta låtar spelades under 20 minuter i vårsolen.

Lisa och Lasse Hansson var två anhöriga som kom förbi för att lyssna på konserten - och som fick en chans att lyssna på när deras barnbarn Baltazar sjöng in sommaren.

– Vi är jättestolt­a. Det är ett fint initiativ av skolan och eleverna, sa Lisa Hansson.

Andraklass­aren Gustav Boman berättar att hans klass hade tränat under den gångna terminen på låtarna – och att detta blev ett bra avslut inför sommaren med konserten.

–Det var lite nervöst, men jättekul att många kunde komma, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? ELEVVERKET. 19 elever intog torget under onsdagen och sjöng den svenska versionen av ”What a wonderful world” och visan ”På vår balkong” bland flera sånger.
BARNBARN. Lisa och Lasse Hansson var på plats för att lyssna på sitt barnbarn Baltazar.
KLASS 2. Några av elevverket­s andraklass­are och pedagogen Annika Lickhammer Waagaard som intog Djursholms torg i veckan.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK ELEVVERKET. 19 elever intog torget under onsdagen och sjöng den svenska versionen av ”What a wonderful world” och visan ”På vår balkong” bland flera sånger. BARNBARN. Lisa och Lasse Hansson var på plats för att lyssna på sitt barnbarn Baltazar. KLASS 2. Några av elevverket­s andraklass­are och pedagogen Annika Lickhammer Waagaard som intog Djursholms torg i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden