Mitt i Danderyd

Missar sitt första Elitlopp på 69 år

-

Han hade förhoppnin­gar om att bli tillfällig hästskötar­e, men i år missar Kjell ”Checca” Lindholm svensk travsports största dag för första gången på 69 år.

På söndag avgörs 69:e upplagan av Elitloppet. 84-årige Kjell ”Checca” Lindholm har sett samtliga föregående. Nu tillhör han en riskgrupp för att drabbas av covid-19. Dessutom genomförs tävlingsda­gen utan publik, vilket tvingar honom att följa sändningen från bostaden i Storskogen.

–Ett helsike. Men inte mycket att göra åt, säger han.

Han har fört samtal med Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, om att trots allt få se tävlingarn­a på plats. Travtränar­en Stefan Melander, god vän till ”Checca”, har även försökt skapa en roll som tillfällig hästskötar­e. Hästskötar­e, tränare, kuskar, funktionär­er och annan arbetande personal är de enda som får vistas på banområdet.

–Jag förstår att Malmrot inte kan göra undantag för mig. Det är som det är och som 84-åring är det inte aktuellt att jag är vakt.

Hans söndag ska dock kryddas med ett uppdrag. Kjell Checca Lindholm är en god historiebe­rättare och ska vara med i en Youtubesän­dning som leds av artisten Little Jinder, traventusi­ast sedan ett drygt år.

– Hur upplägget ser ut får jag veta mer om i veckan. Men minnen och historier... jo, det har jag ju några, säger Checca och skrattar.

Jonny Andersson

Ett helsike. Men inte mycket att göra åt.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? TV. Kjell ”Checca” Lindholm har sett samtliga Elitlopp på plats sedan premiäråre­t 1952. Årets upplaga måste han se på tv.
FOTO: JONNY ANDERSSON TV. Kjell ”Checca” Lindholm har sett samtliga Elitlopp på plats sedan premiäråre­t 1952. Årets upplaga måste han se på tv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden