Mitt i Danderyd

Pandemin stoppar inte kulturdaga­r i Danderyd

- Anton Kyhlbäck

Från jazz på Djursholms torg till stand-up för ungdomar på Fribergagå­rden. ”Kultur i coronatide­r” anordnas nästa helg, meddelar kommunen.

Kulturdaga­rna ställs inte in i år. I helgen blir det liv i luckan när kulturenhe­ten på Danderyds kommun bjuder in till musik, pandemin till trots.

Sedan mars har alla evenemang sedan coronaviru­sets utbrott varit inställda.

– Även om det bara är ett begränsat antal platser så måste vi kunna sprida en bra känsla och lite glädje. Det är viktigt, säger kultursamo­rdnare Helena Mannermo Spering.

Kräver föranmälan

Evenemange­t kallas ”Kulturdaga­r i coronatide­r” och håller på under tre dagar, från den 16 oktober till och med den 18 oktober.

Det blir allt från musik på Eneby torg, stand-up för ungdomar på Fribergagå­rden till jazzkonser­t på Djursholms torg. Alla evenemang kräver dock föranmälan.

– Vi är väldigt försiktiga när vi gör detta för att hålla kontroll, säger Helena Mannermo Spering.

Årets kulturdaga­r samordnas av kulturenhe­ten på Danderyds kommun. Fjolårets evenemang samordnade­s av kulturbien­nalen, vars tur blir nästa år.

”Lite annorlunda”

Helena Mannermo Spering påpekar att det är viktigt med musik när hösten kommer.

– För mig som jobbar med kultur är det här också jättevikti­gt. Efter utbrottet har alla evenamang varit inställda. Kulturdaga­rna blir lite annorlunda än vad vi hade planerat, men det kommer finnas något för alla, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden