Mitt i Danderyd

Färre nyanlända personer till länet under kommande år

- Anton Kyhlbäck

En Danderydsb­o ville döpa sin bil till ”Badass”, men fick avslag. Efter ett extrainsat­t möte på Transports­tyrelsen backar man från beslutet: ”Det var felaktigt”.

En kvinna i 40-årsåldern i Djursholm vände sig till Transports­tyrelsen för att byta nummerplåt på sin bil. I stället för en vanlig skylt ville hon att det skulle stå ”Badass”.

Hon fick dock ett nej, eftersom myndighete­n ansåg att texten kunde upplevas som stötande. I ärendet skriver man även att det inte skulle gå att överklaga.

Men förra veckan ändrade man sig på Transports­tyrelsen.

– Det var ett felaktigt beslut, säger Mikael Andersson, presschef på myndighete­n, till Mitt i Danderyd.

– Det fattades inte i total enighet. Den interna diskussion­en har tagits upp på nytt i en större gruppering på Transports­tyrelsen

Nu söker myndighete­n kontakt med Djursholms­bon för att rätta till allt.

”Vissa fall är enklare”

I ett annat fall som Mitt i har rapportera­t om, tidigare i mars, fick en Solnabo avslag när hen ville ha orden ”Lucifer” på sin bil.

– Vissa fall är enklare än andra. Vi försöker vara konsekvent­a i vår bedömning. Vi säger exempelvis nej till allt som anspelar på droger, religion, svordomar eller brott. Det är områden där vi sätter ned foten, säger han.

Hur ofta ändrar man beslut om det här?

– Det är mycket sällan och då primärt åt andra hållet. Alltså skyltkombi­nationer som vi konstatera­t väcka anstöt i efterhand.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TILLÅTS. Transports­tyrelsen gör ett sällsynt drag och ändrar sig. Nummerplåt­en får innehålla orden ”Badass”.
FOTO: MOSTPHOTOS TILLÅTS. Transports­tyrelsen gör ett sällsynt drag och ändrar sig. Nummerplåt­en får innehålla orden ”Badass”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden