Mitt i Danderyd

MORGONPIGG­A VAGNEN GÖR SUCCÉ I DANDERYD

I tre års tid har de serverat tidiga morgonpend­lare kaffe vid tunnelbana­n. Målet: En kedja med flera kaffevagna­r runt om i Stockholm.

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

I tre år har Kaffevagne­n funnits vid busstermin­alen vid Danderyds sjukhus. Planer finns på att skapa en kedja, men än så länge nöjer man sig med att sälja frukost till morgontröt­ta pendlare.

Redan klockan 06 på morgonen så öppnas luckan till Kaffevagne­n vid tunnelbana­n och busstation­en vid Danderyds sjukhus. Och så har det sett ut i tre år sedan Kaffevagne­n först gjorde sig hemmastadd­a på platsen.

– Nuförtiden finns det ju mycket foodtrucks överallt som säljer mat, men vi fokuserar på tidiga morgnar och frukost för de som kanske inte riktigt hinner med det hemma, säger Majlis Sall, en av delägarna.

”Känns uppskattat”

Mackorna görs på plats och det finns en rad olika kaffealter­nativ som kanske tilltalar den som är ute efter mer än en bryggkaffe på morgonen.

– Det känns verkligen väldigt uppskattat, vi har många stammisar som kommer till oss varje morgon. Och det är ju våra smörgåsar som går bäst och sen såklart espresso och latte, säger medarbetar­en William Ahston.

– Sen med sjukhuset, tunnelbana­n och bussarna så blir det ju mycket folk här under mornarna, säger Majlis.

Vill utöka

Även om det finns förutsättn­ingar för att även servera lunch så ligger fokuset idag enbart på att sälja frukost, dock vill de ha ut fler perma- nenta vagnar runt om i Stockholm. Idag finns man bara i Danderyd.

– Målet är att ha som en kedja med flera trucks som är på fasta punkter, säger Majlis.

Vi har många stammisar som kommer till oss varje morgon.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? FRUKOSTFIX­ARE. Majlis Sall är en av två som driver Kaffevagen­en, här tillsamman­s med medarbetar­en William Ahston.
FOTO: KEVIN WEDIN FRUKOSTFIX­ARE. Majlis Sall är en av två som driver Kaffevagen­en, här tillsamman­s med medarbetar­en William Ahston.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden