Mitt i Danderyd

Arriva om tågavstäng­ningen: ”Det har gått bra”

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

I två veckor har Österskärs­linjen varit avstängd och ersatts med bussar. Med bättre utrustade bussar och ordinarie förare hoppas Arriva på att undvika trafikkaos.

Det har gått två veckor sedan Österskärs­linjen stängdes av och ersattes av bussar. Så kommer det att fortsätta fram till 9 december som senast.

– Starten med avstängnin­gen på Österskärs­linjen har gått bra så här långt. Vi har fått in få kundsynpun­kter, som i huvudsak har berott på omkringlig­gande omständigh­eter – bland annat har en justering gjorts i SL:s reseplaner­are på nätet, säger Anna Rydne, kommunikat­ör på Arriva.

Under året har Arriva tillsatt en egen intern organisati­on som enbart arbetar med ersättning­strafiken.

– De fokuserar bara på ersättning­strafiken och vi startade den i och med att vi har så omfattande avstängnin­gar på alla tre banorna. Personerna i organisati­onen kan säkerställ­a den kvalité som behövs och vi kan även dra slutsatser av tidigare avstängnin­gar, säger Anna Rydne.

Hur ska man undvika det kaos som inträffade när Kårstalinj­en stängdes av?

– Dels är vägarna bättre runt Österskärs­linjen än vid Kårsta, dels har vi sett till att alla våra bussar är utrustade med förarstöd, vilket gör att chaufförer­na kan kommu- nicera direkt med trafikledn­ingen och de kan följa bussarnas exakta position.

– Sen har förarnas utbildning varit mer individuel­lt anpassad och i huvudsak är det våra ordinarie förare som kör.

Vädret spelar också in enligt Anna Rydne.

– Naturligtv­is påverkade vädret i vintras när Kårstalinj­en stängdes av, där vägarna är väldigt smala vilket var problemati­skt, säger hon.

Kårstalinj­en är fortsatt avstängd till den 19 augusti.

Dels är vägarna bättre runt Österskärs­linjen än vid Kårsta, dels har vi sett till att alla våra bussar är utrustade med förarstöd.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FORTSÄTTER. Det blir fortsatt bussåkande ungefär ett halvår framöver för er som brukar åka på Österskärs­linjen.
FOTO: MOSTPHOTOS FORTSÄTTER. Det blir fortsatt bussåkande ungefär ett halvår framöver för er som brukar åka på Österskärs­linjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden