Mitt i Danderyd

Behrooz Khoshnood

-

ehrooz Khoshnood har i 23 år drivit Nora Närlivs på Nora torg. Men var sak har sin tid och nu letar Behrooz efter någon som vill överta butiken. – Jag fyllde 65 nu i juni och jag bestämde när jag tog över den här butiken att när jag fyller 65 så ska jag sluta jobba, så nu är det dags, säger han.

– Jag har jobbat färdigt. En stor dimension av livet är att arbeta men det finns fler aspekter också.

Men det är med blandade känslor som han inser att slutet börjar närma sig. Samtidigt som det finns mycket han längtar efter så finns det människor han kommer sakna.

– Jag kommer förlora det sociala nätverk som jag skapat här under 23 år. Många är väldigt personliga och berättar allt för mig, det blir som en familj. Jag lär känna personerna bättre än i en större matvarubut­ik, relationen är mycket djupare, säger han. ”Då ska jag åka till Peking och hälsa på mitt barn och mina två barnbarn.” Simmar minst tre dagar i veckan på Tibbelbade­t i Täby.

Många är väldigt personliga och berättar allt för mig, det blir som en familj.

Men förutom att för en gång skull kunna spendera mer tid med sin familj och ta ut välbehövli­g semester så har Behrooz långt gångna tankar på att skriva en bok om sina år på torget.

– Jag behöver bara börja skriva lite så dyker många minnen upp av sig själv i hjärnan. Det är lite tidskrävan­de, men vissa spelar golf och det här blir min grej, säger han.

– Men det skulle bara vara ett roligt projekt och kanske gör man en upplaga på 500 böcker, så bjuder jag på mina minnen.

Exakt när Behrooz gör sin sista dag vet han ännu inte, förhoppnin­gen är att det blir till hösten.

 ??  ?? Text och foto: Kevin Wedin 65 I Enebyberg, Danderyd Sin fru och deras tre barn, samt tre barnbarn.
Text och foto: Kevin Wedin 65 I Enebyberg, Danderyd Sin fru och deras tre barn, samt tre barnbarn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden