Mitt i Danderyd

ÄNTLIGEN!

Nu är Djursholms ridklubbs stall renoverat

- Hege Hellström

Under lördagen invigs Djursholms nya och renoverade anläggning. Vi har tittat in.

Under mer än ett år har Djursholms ridklubb renoverat de gamla stallen och byggt ut det lilla ridhuset. Det kommer att firas med öppet hus på lördag den 16 september. Danderyds Nyheter var på plats inför invigninge­n.

I sadelkamma­ren innanför entrén hänger sadlarna från golv till tak på raka led. Bredvid, inne i det större stallet, jobbar Linn Qvenild. Hon berättar att stallet har rustats upp och förbättrat­s på olika sätt, både för människor och hästar.

– Det är mycket ljusare och trevligare nu. Förr hade vi spiltor, men nu har vi bara boxar. Vi har bytt strö också, det är pellets i stället för torv. Det är lättare att mocka och mycket ljusare, säger hon.

Större för de minsta

En korridor längre bort ligger det nya ridhuset som förr var mycket litet, men som nu mäter 20x40 meter – en stor förändring för de minsta ryttarna och ponnyerna. I den nya tvättstuga­n hänger tvätten och på andra sidan kor- ridoren finns det renoverade ponnystall­et.

Det är snart dags för ridlektion och hjälmbeklä­dda barn, tillsamman­s med föräldrar och stallperso­nal, gör klart det sista inför lektionen.

Uppskattad renovering

8-åriga Ella Nylund har ridit i en termin och tycker att det är väldigt roligt. Mamma Lotta tycker att renovering­en gjort stallet fräschare.

– Det var lite murrigt innan, men nu är det väldigt fräscht. Och det är mycket bättre med boxarna, eftersom det är lättare att ta sig in till hästen. I de gamla spiltorna var man tvungen att ta sig in bakom hästen, säger hon.

Boxens kant mäter lite mer än en meter vilket gör att även barnen kan se in i boxen utan besvär. Ponnyerna ser också ut. Det är tydligt att renovering­en är uppskattad.

 ??  ?? Ella Nylund, 8 år, trivs med ponnyn Smurre i den nya boxen i stallet.
Ella Nylund, 8 år, trivs med ponnyn Smurre i den nya boxen i stallet.
 ??  ??
 ??  ?? KOMPISAR. Ella Nylund, 8 år, trivs med ponnyn Smurre i den nya boxen i stallet.
KOMPISAR. Ella Nylund, 8 år, trivs med ponnyn Smurre i den nya boxen i stallet.
 ??  ?? NYA RUM. Boxarna har ersatt spiltorna från förr.
NYA RUM. Boxarna har ersatt spiltorna från förr.
 ??  ?? UPPÅT VÄGGARNA. Sadlar från golv till tak på Djursholms Ridklubb.
UPPÅT VÄGGARNA. Sadlar från golv till tak på Djursholms Ridklubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden